www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА ПРИ ДЕТЕ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

БЪБРЕЧНИ БОЛЕСТИ НА ДЕТЕТО

За детската възраст с характерно откриването на вродени аномалии на пикочните пътища и бъбреците. Вродените аномалии най-често довеждат до възпаления и крайно рядко до образуване на камъни. Специфични за децата заболявания са острият нефрит и детската нефроза.

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА, ОПИСАНИЕ

Това възпаление засяга пикочния мехур и пикочопроводите. Протича остро (остра пиурия) или дълготрайно (хроничен пиелонефрит) .

СИМПТОМИ ПРИ ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА

Острите пикочни инфекции в кърмаческата и ранната детска възраст се изявяват с повишена температура и намален апетит. В някои случаи може да има повръщане, храносмилателни разстройства и значителна отпадналост. Нерядко обаче болестните прояви са слабо изразени: незначителни покачвания на температурата, бледност, намален апетит и слабо наддаване на тегло. Понякога детето изплаква при уриниране, в други случаи уринира често, а в трети - задържа урината и уринира рядко. Урината става мътна и понякога има лоша миризма. При тези прояви и при всяко неясно повишение на температурата трябва навреме да се търси лекар.

 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови
loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 39 посетителя в сайта