www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Чаатай Улусой се влюбва на снимачната площадка на "Вътрешен човек"

(2 votes, average 5.00 out of 5)

 

 

Звезда още с първата си роля на Емир в "Огледален свят" (2011), Чаатай Улусой продължава успешната си кариера с образа на Яман в "Кварталът на богатите" (2014) и Сарп във "Вътрешен човек" (2016). Любимец на дамската част от ауди- торията, носител на множество награди, между които и "Златна пеперуда 2015" за най-добър актьор, през 2016 г. той става рекламно лице на джинсите Colin's и се снима в реклама за марката до топ модела Тейлър Хил, един от прочутите "ангели" на Victoria's Secret. По това време Чаатай се купува къща в Санта Моника, Калифорния, където посещава актьорски курсове и усъвършенства английския си, подготвяйки се за международен пробив в киното. Най-новият му проект е Хакан: Защитник" - първият турски сериал за набиращата все пове-че международен престиж американска онлайн компания Netflix. "Героят ми е обикновен младеж с необикновени магически сили. Не се страхувам да рискувам и да опитвам нови неща. Това е друг начин на работа и създадохме много качествен продукт. За първите 10 епизода имахме трима режисьори. Снимките продължаваха най-много по десет часа дневно - нещо немислимо за обикновен турски сериал. Там се налага да работиш до късно през нощта, а на сутринта да научиш репликите си и веднага да започнеш отново да играеш пред камерата. Рекордът ми е 36 часа снимки само с кратки паузи за отдих. Тук нямаше подобно напрежение", споделя актьорът.

ТЪМНАТА СТРАНА - ЗАПЛАХА ОТ ЗАТВОР

Чаатай заплаща ранната слава и успешната си кариера с грешка, която все още хвърля сянка върху настоящия му спокоен живот. На 25 януари 2013 г. 35 известни турски филмови дейци са задържани от турските власти по обвинение в притежание на наркотици. Сред тях са и Улусой, партньорката му в "Пътят на Емир" Гизем Кардажа и мениджърката му Селин Бонаркай, Процесът се проточва и през миналата година съдът осъжда актьора на 4 години и 2 месеца затвор. Ако Върховният апелативен съд отхвърлеше обжалването на присъдата, Чаатай щеше да лежи в затвора най-малко година и девет месеца. "Не дължа обяснение на никого освен на близките си, които са силно разтревожени. Майка ми приема процеса много емоционално, баща ми е по-устойчив психически. Вече не вземам наркотици, но тогава го правех като всички около мен. Ако се наложи, ще поема вината си. Делото продължи твърде дълго, оттогава минаха повече от шест години. Сега съм друг човек", категоричен е Чаатай. Чаатай е роден на 23 септември 1990 г. в Истанбул. Баща му е български гражданин, който емигрира в Турция през 80-те години. Майка му също е емигрантка, но от Босна и Херцеговина. Днес родителите му са пенсионирани държавни служители. "Преместиха се във вила край Чанккале и водят много щастлив и спокоен живот. Завиждам им за хармонията, която са постигнали. Аз също предпочитам да бъда сам сред природата и да ловя риба", споделя звездата.

НЕ ЗНАМ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

Талантливият актьор има по-малък брат Аталай, който е с амбициите да тръгне по пътя на Чаатай и в момента следва в Лондон . На външен вид съм пълно копие на баща ми, но по характер се доближавам повече до майка ми. Произхождам от голямо и сплотено семейство и съм щастлив, че имам добри и загрижени роди- тели. От майка си съм научил няколко думи на босненски, но не знам български език. Като дете бях изключително енергичен и това ги принуди да ме запишат да спортувам. Спомням си, че по цял ден играех с момчетата от нашата улица", разказва Улусой. Чаатай никога не е предполагал, че ще стане актьор. От малък тренира баскетбол и когато е на 12 г., мечтае да постъпи в националния отбор по баскетбол, а след това да се изявява и като треньор на младежи. Детските копнежи и блянове не занимават съзнанието му дълго време. След като завършва гимназия, оставя спорта на заден план и постъпва в Истанбулския университет, специалност Озеленяване и ландшафт". Още на 19 г. започва да работи като манекен и през 2010 г. печели титлата Най-добър модел на Турция" .Не държа на външния си вид и съм стеснителен. Знам, че някой ден ще напълнея много. Налага се да спортувам и да спазвам хранителен режим, за да отслабвам за ролите си." Когато се записва за конкурса, е уверен, че ще бъде сред финалистите, но не и че ще спечели състезанието. Изненадата е огромна. Още на следващия ден с него се свързва продуцентът на сериала Огледален свят". "Ден по-късно се явих на прослушване. До онзи момент не бях посещавал снимачна площадка и не знаех какво да очаквам. Бях много притеснен. Разговарях с хора, които съм гледал по телевизията. Чувството беше странно, нереално. В процеса на работа се успокоих и започнах да се забавлявам", откровен е актьорът. Междувременно дебютира в киното в касовата лента "Анадолски орли" (2011), в която дава живот на един от основните персонажи - военния авиатор Ахмет Онур. През 2013 г., когато приема ролята на Яман в младежкия сериал "Кварталът на богатите", първото нещо, което прави, е да си купи записи с оригиналната американска версия на поредицата. След като гледа няколко серии, се отказва, защото не желае играта му да се повлияе от тази на главния герой.


РОМАНТИКА НА СНИМАЧНАТА ПЛОЩАДКА

По време на напрегнатите снимки на Кварталът на богатите" Чаатай започва романтична връзка с красивата си партньорка Серенай Саръкая, но двамата предпочитат да държат отношенията си далеко от клюкарските медии. Все пак в жълтите медии се появяват достатъчно информации за бурните им взаимоотношения с постоянни раздели и помирявания, напомнящи тези на екранните им герои Яман и Мира. Връзката им обаче се разпада още преди финала на сериала и Серенай влиза в романтични отношения с актьора и поп звезда Керем Бурсин (Али – „Сърцето на града"). По време на снимките на Вътрешен човек" (2016) Чаатай среща колежката си Дуйгу Саръшин, която се превъплъщава в ролята на полицайката Сема. Между двамата бързо прехвръкват искрите на любовта и Дуйгу се премества със сестра си в луксозната вилна зона Зекериякьой, където в близост живее Чаатай. Двойката страни от светския живот и търси усамотение в тихото предградие на Истанбул. Двамата за първи път се появяват официално заедно на сватбата на Хазал Кая и Али Атай през февруари тази година.

"ТвСага"

 loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 26 посетителя в сайта