www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Диетата на д-р Наузарадан включва само 1000-1200 калории дневно

(4 votes, average 2.00 out of 5)

Какъв е планът на диета на д-р Наузарадан?

Всеки от пациентите на д-р Наузарадан получава персонализиран хранителен план, съобразен с индивидуалните му здравни нужди. Но всяка от персоналните диети има няколко общи неща с останалите.

Първо, лекарят ограничава приема на калории до 1000 и 1200 калории на ден. Това може да звучи крайно - и това често е огромна промяна в храненето за пациентите на д-р Наузарадан - но всички те се състезават с времето, защото животът им виси на косъм. Екстремното ограничаване на калории е най-бързият начин за бързо отслабване. Освен това то помага на пациента да се нагоди към новите порции храна, която трябва да приема в бъдеще..

Второ, в основата на диетата на д-р Наузарадан е да научиш тялото си как да се храни след операцията и повече тялото да не изпада в екстремни размери.

Какви храни са забранени в плана на диета Д-р Наузарадан?

Забранени храни в диетата на д-р Наузарадан включват захар, бонбони и сладкиши, шоколад, крекери, картофени чипсове, пържени картофи, пуканки, ядки, включително фъстъци, бял и кафяв ориз, макаронени изделия, зърнени храни, плодов сок, хляб . За овкусяване може да се използват естествени подсладители като мед и плодове с висока захар, като диня.

Списък на забранените храни в диетата на д-р Назарадан

-Захар

-Десерти: торти, бонбони, сладолед, бисквитки

-Подсладени плодове или замразено кисело мляко

-Шоколад

-Картофи от всякакъв вид - пюре, пържени картофи, чипс

-Крекери

-Хляб, включително и пълнозърнестия

-Ядки и орехови масла

-Плодови сокове

-Юфка и ориз

-Бял и кафяв ориз

-Сода, спортни напитки, енергийни напитки

Какво е разрешено да ядете в диетичния план на д-р Наузарадан?

Планът в диетата на д-р Наузарадан набляга в това храна да притежава следните два основни компонента: натурална / непреработена/ храна и малки порции.

За закуска той препоръчва яйчен белтък, наденица от пуйка, боб, овесени ядки, извара с ниско съдържание на мазнини, обикновено гръцко кисело мляко.


За обяд може да хапвате чист белтък или рибена консерва тон, постно пуешко или пилешко месо, зеленчуци без нишесте и салати без дресинг. Една порция месо трябва да е около 100 г.

Вечерята може да включва същите видове храна като обяда. Закуските между храненията могат да бъдат: пуешка шунка или обикновено гръцко кисело мляко (без захар!).

Диетата е трудна за спазване, но всеки, който е видял драматичните резултати на пациентите на д-р Наузарадан, осъзнава, че в крайна сметка всичко си заслужава.

loading...

 loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 74 посетителя в сайта