www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

"Завинаги" прекъсва на 13 декември

Оценете статията
(0 гласа)

Хитовият сериал „Завинаги“ ще спре излъчването си тази седмица на 13 декември. След няколко седмична пауза, очакваме да приключи Първи сезон. Дали bTV ще продължи излъчването му, или ще започне транслирането на друг сериал, все още не знаем.

Как е създаден сериалът „Завинаги“?

Историята на „Завинаги” е създадени по мотиви от романа „Върни се към живота”, но всъщност прилича и на личната драма на Юлкю Юст Сарпкан

Вълнуващата среща на истанбулската невеста Сюрея и бизнесмена от Бурса Фарук даде началото на новия любим сериал на българските зрители. „Завинаги” е необикновена поредица, в която има място не само за любов, но и премеждията, които трябва да изпита едно семейство, за да се обедини отново и оцелее.

Сериалът е създаден по книгата на д-р Гюлсерен Будайъджъоолу

Любопитна е и предисторията на сериала. Официалната информация е, че сценарият е базиран по романа на д-р Гюлсерен Будайъджъоолу „Върни се към живота”. Авторката е един от най-известните психиатри в страната. Написаната история била толкова тежка на моменти, че екипът сценаристи се отказали да ползват всичко от книгата. За сметка на това Гюлсерен се налага над продукцията, участва в подбора на артисти и нейна е последната дума кой да бъде в проекта.

Психиатърката е най-доволна от играта на Ипек Билгин. Възрастната актриса толкова достоверно изиграва ролята на Есма султан, че внуците на прототипа й не пестели комплименти за превъплъщението й.

Героинята на Сюрея страда толкова, че отключва шизофрения

Историята във „Върни се към живота” се развива десетилетия преди новото хилядолетия, а сценаристите са пожалили Аслъ Енвер, защото Сюрея в романа страда толкова, че дори „отключва” шизофрения. Тя губи първите си три мъжки рожби, за да оцелее дъщерята – непогалена, необичана. Сюрея от романа търпи мъж с пороци и ужасна свекърва, чиято смърт провокира по невнимание. Момиченцето, без да иска, става причина да затворят майка му за дълго. Когато излиза, Сюрея продължава да малтретира дъщеря си. Щом съпругът й опитва да я вкара в психиатрия, тя се самоубива на същото място, където Есма е намерила смъртта си.

Имах чувството че стъпвам по звездите”

Успехът на „Завинаги” е предопределен още преди първия ден на излъчването. В него участват големи имена, режисьор е знаменитата Зейнеп Гюнай Тан /”Времето лети”, „Великолепният век: Кьосем”/. За журналистите беше въпрос на професионална чест да издирят „истинската Сюрея”.

Прототипът на героинята, изиграна от Аслъ Енвер, разказват от www.dizifilm.com, е Юлкю Юст. Блондинката е родена през 1955 година в Истанбул. Учи в девическа гимназия, но още от тогава е пленена от музиката и се включва в певческа формация.

След като завършва работи като продавачка на дрехи, но междувременно взима уроци, за да реализира мечтата си свързана с изкуството. През 1968 година печели първия си певчески конкурс и това променя живота й завинаги.

Между временно солистката на Beyaz Kelebekler /”Белите пеперуди”/ се омъжва и това за Юлкю е шанс да направи кариера като певица.

В една незабравима нощ, по време на участие, влиза Али Сарпкан – чаровен бизнесмен от Бурса. Той я пожелава веднага, но тя го принуждава да я чака пет години. Модерната тогава истанбулска невеста заминава за Бурса и попада в един нов свят.

Юлкю започва да живее в огромната семейна къща, но като нежелана снаха. Тя е много щастлива и разказва: „Имах чувството, че ходя по звездите, а съм подписвала присъдата си”.


Джентълменът Фарук от „Завинаги” има малко общо със съпруга на Юлкю

Той принуждава жена си да се откаже от музиката, за да продава конфекция. Самият той прекарва живота си пилеейки щедро натрупаното от баща му с пиене и комар. Малко по малко авторитетът на семейството и богатството им се топи.

loading...

По материали на: woman-onthe-top.net
loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 22 посетителя в сайта