www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Генитален херпес, жените са по-застрашени от него

(3 votes, average 3.67 out of 5)

Описание на генитален херпес

Гениталният херпес е силно заразен. Мъж, осъществил полов акт със заразена жена дори само веднъж, е изложен на 50% риск да прихване инфекцията. При жените статистиката е още по-тревожна. За жена, която дори само веднъж осъществи полов акт със заразен мъж, този процент е от 80 до 90.

Начин на заразяване

Заразяването става по по полов път или чрез контакт с предмети, ползвани от лице, страдащо от генитален херпес.Може да се заразите само от сексуална играчка като вибратор или дори пешкир, използван от заразен човек.

Инкубационен период на генитален херпес

Инкубационният период на гениталния херпес е от три до шест дни. Ден или два преди да забележите мехурчетата, не е изключено да усетите сърбеж или парене в гениталната област.


Продължителност на генитален херпес

Обикновено са нужни десет до двадесет дни, за да отшуми гениталният херпес. Силната заразност  на гениталния херпес е още една причина строго да съблюдавате правилата за безопасен секс - използването на презерватив доста намалява рисковете от зараза.

Колко време след отшумяване на заразата от генитален херпес не трябва да се прави секс?

Ако все пак се заразите, препоръчително е поне десет дни след изчезването на херпеса да се въздържате от секс. Хубаво е да носите по-широко бельо, за да не дразните мехурчетата. Избягвайте също влажни дрехи - например бански костюм. Добре е да не сe подлагате на физически натоварвания като каране на колело, което само ще ви причини допълнително неудобство.

Хигиена на заразения участък

Мийте заразеният участък няколко пъти на ден, но не използвайте дезодоранти или остри сапун и - те биха предизвикали допълнително дразнене.

Медикаменти при болки от генитален херпес

При болка аспиринът ще ви помогне.


 

Коментари  

 
0 #2 Mariana 2014-02-21 23:58
Имам тази гадост от около 5 години. Първоначално ми беше излязъл зостер херпес на дупето... усещах, че той е съпроводен с ужасяваща вагинална инфекция, а чак след 4 години ми се прояви и гениталният херпес - който си го обяснявам като основен причинител за зостер херпеса. От както лятото ми се появи, се принесе и на клитора... Това е някакъв ад!!! Лекарите ми казват едно и също - ациклошир, витамини, кремове! Писна ми, в депресия съм, мисля, че ще създаде проблеми в пикочните пътища и се чувствам безпомощна!! Заразих и приятеля ми още преди 5 годни и сега заедно се борим с това. Омръзна ми да ходя по смотани лекари, който гледат как да ти измъкнат парите! А това не минава, сърби, боли, нямам полов живот, като порочен кръг е :( Не искам да ме съсипе,кошмар. Налягат ме мисли за рак на шийката и какво ли не :( Въпросът ми е, ако хапчетата не ми помагат, както е всъщност, докъде може да стигне инфекцията на клитора? Помогнете, моля... :(
Цитиране
 
 
+2 #1 Георги Иванов 2013-08-06 10:35
При мъже - още когато мехура не е спукан поставете памук напоен с кислородна вода върху мястото с херпес. дръжте 10-15 минути. Напоявайте отново през няколко минути. Херпеса- течността вътре побелява и изчезва. Ще се очудите на резултата.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови
loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 306 посетителя в сайта