www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Петък, 19 Февруари 2010г. 17:08ч.

СИНДРОМ НА ХРОНИЧНА УМОРА

от
Оценете статията
(0 гласа)

Синдром на хроничната умора. Какво представлява синдромът на хроничната умора?

Представете си, че имате заболяване, което се диагностицира трудно и другите хора не ви вярват, включително и най-близките, както и вашия лекар. Причината е в трудното му разпознаване и всеки страдащ трябва да се бори, за  да бъде правилно разпозната диагнозата му. Направено е изследване  с 14 човека, имащи подобен проблем със синдрома на хроничната умора /СХУ/. И проучването е доказало, че повечето от страдащите посочват две основни причини, който спъват приемането.

1. Водене на преговори за диагнозата. Много от страдащите посочват, че диагнозата им се приема като нещо тривиално и вече срещано. Симптомите се възприемат като маловажни и се съобщава близостта им със симптомите на депресията И по този начин се отхвърля съществуването на проблема. Едва ли не се отхвърля и самото съществуване на подобно заболяване.
2. Разговори с близките. Освен с докторите, страдащите от СХУ, срещат проблеми и с близките. Много съпрузи заявяват, че половинките им използват  като формален предтекст състоянието, за да се измъкват от различни планирани задачи. В резултат, на което хората със СХУ се чувстват изоставени и изолирани.
Симптоми и диагноза на Синдрома на хроничната умора
Много хора говорят за свръхусилията, който полагат, за да извършат определена дейност, дори сами те  изпитват безпокойство,че тази постоянна умора няма да изчезне никога. Те изпитват и други симптоми като главоболие, фарингит, болки в мускулите, както и проблеми с паметта.
Трудното диагностициране е в резултата на факта,че няма точни биологични маркери, които да я посочат, както и разнообразието от симптоматика  от един до друг пациент. Много хора се  подобряват за година, докато при други е необходимо повече от 15-20 години, за да се подобри състоянието им  при Синдромът на хорничната умора.
loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 17 посетителя в сайта