www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

МЕТОДЪТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ НА ГАРАБИТОВ

(8 votes, average 4.00 out of 5)

 

 

 

В какви области работи  Иван Гарабитов?
Петима рекордьори в дисциплината “Здравословно отслабване”, “тренирали” при Иван Гарабитов, ще бъдат наградени за усилията си да свалят десетки, някои и повече от 100 кг. от снагата си. Заслужилият треньор по борба Иван Гарабитов, на когото преди 5 години медиите дадоха титлата “треньор по отслабване”, създаде първата в България и в света дисциплина “Здравословно отслабване и стремеж към себенадминаване”.

Създателят на не един и двама световни и олимпийски шампиони по борба ще награди новите си рекордьори, но по здравословно отслабване. Петимата златни медалисти свалиха около половин тон - над 450 килограма общо през 2011 г. и сега Център Гарабитов ще им връчи специални грамоти за усилията и стремежа им към себенадминаване.

Медалистите са една дама и четирима мъже, които се отличиха измежду всички, решени да се борят с килограмите, следвайки системата на треньора по отслабване Иван Гарабитов. Всеки от тях редуцира теглото си и влезе със самочувствие в новата отсечка на живота си, което за един от участниците означава дори за първи път от 5 години да излезе от дома си!

12-годишният Джаки Данаилов доскоро тежеше 188.7 кг. Личният му лекар д-р Светла Василева от гр. Луковит (ендокринолог и специалист вътрешни болести) се обърнала за помощ към Иван Гарабитов, тъй като момчето вече е било много зле със здравето. Джаки и треньорът по отслабване Гарабитов се срещат за първи път в Пловдив на 13 декември 2011 г. Оттогава детето е на режим с швейцарския сироп “Мадал Бал”, плодове и лека храна, прави определени йога-упражнения, съпроводени с правилно дишане, които също са му показани от Гарабитов. До момента е свалил вече 20 кг. 

“Джаки е качил тези огромни килограми на стресова основа. Бил е 50 кг преди да започне да пълнее. От 9-годишна възраст досега е станал почти 190 кг.! Обади ми се неговата лекарка, защото беше отчаяна и не знаеше вече как да му помогне. Момчето си отиваше, както каза и неговата лекуваща докторка, не му оставаха повече от 5-6 месеца живот. Той се задушава като спи, не може да диша, не може да лежи в леглото, да се движи. Сега е при нас в центъра и ще остане още 20-ина дни, за което време 

мисля да стопим още 20 кг

Започна да прави всеки ден упражненията, които съм му показал, пие специалния сироп, спазва режима на хранене и му правим матрично-ритъмна терапия с уникален апарат. Така момчето вече може да спи и да диша по-добре и спокойно”, коментира Гарабитов. 

Семейството на Джаки е от с. Дерманци, Ловешко. Той е бил футболист, преди да качи ужасяващите за възрастта си килограми. Иска да е като другите деца - да играе навън, да тича..., а сега не може дори да диша. “Казах му, че след година-две ще може да се върне на футболното игрище и отново ще играе. Разбрах от баща му, че го е ритнал кон като малък - на 6-7 години. Оттогава има уплах. Едно дете е най-чувствително, когато гледа, че родителите се карат, бият или е преживяло силен стрес от катастрофа, уплах от нещо. След това идват неправилното хранене, мислене и дишане, всичко се добавя и се стига до драстични отклонения в теглото. Джаки изглежда на 30 години, няма нищо детско в него. Човек, когато мине предела на нарушение на обмяната на веществата, вече качва много килограми всеки ден, независимо какво яде. Когато стане метаболитното нарушение, нито един орган не работи нормално. Затова при такива килограми не можем да се борим само с обикновена диета или режим на хранене”, допълни Гарабитов.

От седмица той има още един такъв случай - на момиченце от Враца, чиито родители също го потърсили, защото детето тежи 127 кг, а е само на 12 години. И то ще бъде лекувано в центъра на гуруто по отслабване. “Когато правим хората щастливи, ние също сме най-щастливи. Да видиш усмихнати хора, които преди това не са могли дори да излязат от къщи или да станат от дивана, е голямо щастие за нас”, обобщи треньорът.

Петимата медалисти, които ще бъдат наградени на 18 януари за драстичното си отслабване и волята за нов живот, са Албена Пехливанова, Иван Тодоров, Дилян Кръстев, Иво Николов и Николай Тодоров. Почетна грамота по “Здравословно отслабване и стремеж към себенадминаване” ще получи и Васил Тосев - първият отслабнал по методиката “Гарабитов” преди 10 години. Днес той тежи 55 кг, води часове по йога и отдавна се е преборил с комплексите на 105-килограмовия си предишен образ.

В. “Доктор” писа наскоро за Албена Пехливанова от Златоград, която се отърва от 83 кг само за 1 година. Тя работи като помощник-възпитател в Пловдив. На 7 октомври 2010 г., когато посещава “Център Гарабитов” за първи път, тежи 161.8 кг. В рамките на една година отслабва драстично с методиката “Гарабитов” - швейцарски палмово-кленов сироп “Мадал Бал”, матрично-ритъмна терапия, апликатори за стъпалата и йога. В момента е с тегло 78 кг. 

“Пътят, който извървях, беше труден, но не е нещо невъзможно. И преди това не ми беше лесно да се движа с толкова килограми, да работя. Методиката “Гарабитов” изисква страшна воля и много силен характер, защото ако 5 дни спазваш заръките, а след това спреш, естествено, че резултатите няма да са такива. Не е нещо, което е невъзможно - убедих се сама. Стига човек да се бори. Най-трудно ми беше да постигна първоначалната нагласа. Най-важното е човек първо психически да се пребори, че трябва да се нагласи към нов начин на хранене. След това нещата са по-лесни. В началото е по-трудно, защото 

мислиш за храна и лакомства, които са вредни

Трябва да се убедиш, че може да се живее и без тях. Аз взимах от палмовия сироп, който не те оставя да гладуваш. Това е вид течна храна, която съдържа всички витамини и минерали, за да се поддържа жива клетката. 14 дни живях само на сиропа, на чай и на вода. След това се прави 14 дни захранване, което също трябва да се спазва много стриктно, да не се надвишават количествата и продуктите. Така първия месец свалих 20 кг, след това след почивка от 3-4 месеца, пак повторих тази програма. Като през този интервал на почивка ограничих тестените и сладките храни, спрях месото и вечерите. Хапвах последно до 17 ч., и то плод или салата”, сподели опита си 39-годишната Албена, за която животът започва отново. 

Дилян Кръстев от с. Селановци, посещава “Център Гарабитов” на 5 май 2011 г. с наднормено тегло от 202.5 кг. За три месеца сваля 52 кг и в момента тежи 150.6 кг. 

Иван Тодоров от с. Златар, област Шумен, също е популярен в медиите с това, че е най-дебелият българин. 40-годишният мъж почти не е излизал от дома си цели 5 години! През последните 3 години прекарвал и деня, и нощта в един фотьойл. При запознанството си с Иван Гарабитов на 2 февруари 2011 г. тежи 320 кг, има отоци по краката и разширени вени. С назначената му програма успява за 10 месеца да свали 120 кг и сега тежи 200 кг. Иван Тодоров вече ходи пеша и за първи път от три години насам спи в леглото си. 

Иво Николов е от Свищов. Посещава “Център Гарабитов” на 10 януари 2011 г. с наднормено тегло от 182 кг. Сега тежи 103 кг. 

Петият рекордьор е Николай Тодоров от Варна. В началото на м.г. той тежи 257 кг и е с влошено здравословно състояние - отоци по краката, високо кръвно налягане, диабет, стрес. За по-малко от година състоянието му значимо се подобрява и килограмите спадат значително - до 160 кг.

 

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 211 посетителя в сайта