www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ДИЕТА МИНУС 60

(2 votes, average 3.00 out of 5)

 

 

 

 

Автор на диетата „Минус 60” е рускинята  Екатерина Мираманова. След два неуспешни  брака, с последващи разводи, тя започнала да си задава въпроса къде е причината. И я намерила в своята фигура. Екатерина успяла да свали 60 кг от своето тяло. Тя тежала 120 кг. Сега Екатерина е щастливо омъжена жена, която се радва на новата си фигура. Тя нарекла диетата, която сама създала, „Минус 60”. И твърди,че това не е диета, а философия на живот. Екатерина свалила 60 кг за 1 година и половина, като забележете – не нарушила еластичността на кожата си!

Диетата "Минус 60" не спада към диетите за бързо отслабване- това е по-скоро начин на живот,  който е най-добре да се спазва ви­наги, за да сме хем с иде­ално тегло, хем в отлично здраве. Както казват при­вържениците на диетата: това въобще не е трудно, тъй като организмът на­ пълно се пренастройва, а липсата на вечеря в оби­чайното време престава да изглежда катастрофално. И след време проблемът изчезва напълно!

Какво е важно за тази диета?

Преди обед по едно и също време можете да ядете всичко, каквото си поискате, без ограничения в количеството. С други думи, не се двоумете, ако искате да изядете парче торта или печено месо, чай или сладолед. До 12,00 стомахът ви има всички основания да се радва на живота.

Обядът при този режим на хранене е около 13.00­ 14.00 часа - по това време може да ядете зеленчуци, но или задушено в капка растително масло, както и леки зеленчукови супи.

Майонеза и заквасе­на сметана се допуска до 14,00. Можете да си хапне­ те суши или всякакви ки­село-млечни продукти.

Вечеря е най-отговор­ното хранене за деня. Първо, тя трябва да завършва не по-късно 17.30-17.45. На второ място, храната трябва да бъде варена или задушена с вода, не може да се за­пържва. И трето, същест­вуват някои ограничения върху продуктите. Те са разделени в три групи, от които трябва да се избере едно нещо и да го съче­таете с продукт от друга група, за да приготвите вечерята си. Например плодове се комбинират с млечни продукти: можете да си нарежете плодова са­лата и да я залеете с кисело мляко и да си направите отлична вечеря. Зеленчу­ците се съчетават с млечни продукти и зърна: можете да приготвите ориз със зеленчукова салата. Не за­бравяйте, че месните про­дукти и яйцата не се ком­бинират с нищо друго, но те могат да бъдат комбинирани в рамките на групата: можете да хап­нете варени пилешки бут­чета и яйце.

Един от най-наболелите въпроси на хората, които не се решават да преминат на системата "Минус 60", е: какво се случва, кога­ то отидеш на гости след 18,от Отговорът е много прост: вземете бутилка сухо червено вино, за, да разрешите въпроса с ал­кохола. И помолете дома­кина на масата да има сер­вирано сирене. По време на вечерта не е забранено да се изпият две или три чаши вино и да се изядат няколко резе­на сирене.

Диетата по система­ та "Минус 60" включва и спортуване. Най-добре е да започнете с аеробни нато­варвания. Добър помощ­ник в борбата за намалява­ не на тегло­то са  аеробиката и пипатес.

Допустими плодове

1.Ябълки (1-2 в про­дължение на цепия ден (може и спед 12)

2. Цитруси

З. Спиви (не много)

4.Киви

5.Диня (1-2 парчета за

деня (може и спед 12)

6 Сини спиви

7.Ананас

8.Авокадо

Ако някой ппод не е в списъка, значи не тряб­ва да се яде!

Допустими варива

1.0риз

2. Елда

З. Макарони от твърди сортове пшеница (не бива да се съчетават с месни и рибни

продукти, може със си­рене)

4. Оризова юфкa и оризово фиде

5. Царевица - не по­-вече от 1 чаша сед­мично

Позволени местни и рибни продукти

1.Варени колбаси и наденички

2. Котлети (не пърже­ни)

З. Месо (всякакво ­ пилешко, заешко и кон­ско -всякакво), субпродукти ( не чможе да се яде кожа и сланина)

4.Пача

5. Риба (солена в мал­ки количества)

б. Морски продукти

7.Рачешки рулца

8.Шишове, ако не са мазни и без много ма­ринати

9. Варени яйца

10. Принципът при месните е да предпочи­та те да са  варени или печени меса, задушени и   на    последно място - на сух тиган

11. От консервите ­ само рибни в собствен сос

Разрешени напитки

1. Всякакъв чай без захар (може и между обяда и вече­рята)

2. Кафе без захар

3. Вино

4. Прясно изцеден сок

5.Млечни и ки­село-млечни на­ питки.

Препоръчителни зеленчуци

1. Картофи, батати и фасул (не зелен боб), а така сьщо и бобови­те култури се ядат без месни и рибни проду­ кти.

2. Замразен грах се разрешава, но не и консервиран.

3.Замразена царевица или царевица на ко­чан.

4. Солени и мари­новани зеленчуци се разрешават в малки количества, това се отнася и за различ­ните корейски салати, морско зеле, кисело зеле, маслини и всички осолени зе­ленчуци.

5. В групата на разрешените зе­ленчуци попадат и гъбите и бобовите.

б. Съчетанието на гъби с месо да става внимателно (не че не може, но по-добре по-рядко).

 

 

 

 

 

Източник: в."Всеки ден"

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 148 посетителя в сайта