www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ТЪНКОСТИ НА 90-ДНЕВНАТА ДИЕТА

(5 votes, average 3.00 out of 5)

 

 

 

През 90-дневния период от диетата се редуват четири различни дни в зависимост от това какъв вид храни комбинирате в съответния ден  Диетата винаги започва с   протеинов ден" следва "скорбелен ден" (на необработените храни, които съдържат скорбяла), после въглехилратен ден" (обработени зърнени храни и елда) и след "витаминния ден" отново "протеиновият ден" Всеки 29-и ден е "воден" - пиете само вода. него. Освобождавайте се от килограмите с помощта на лекар.  Ако имате сериозни здравословни проблеми, преди да започнете диетата,  се посъветвайте с лекар. Не се захващайте с нещо, което по-скоро би ви навредило отколкото помогнало. Здравето е на първо място и сами сте отговорни за него.По време на диетата редовно контролирайте кръвното си налягане и кръвната картина.

Колко пъти на ден трябва да се храните в 90 дневната диета?

Дневно имате най-малко четири хранения: ако преди обяд огладнеете, хапнете някакъв плод или зеленчук или пийте плодов или зеленчуков сок на няколко пъти. Да, плодовите, съответно зеленчуковите сокове са само течност, но се броят за хранене.

Предложената диета е богата на плодове. Избирайте разнообразни и качествени плодове. Позволете си и някои по-редки. В магазините можете да намерите компоти с по-малко захар. Купете малка консерва, а сока разредете с вода. Позволявайте си зеленчукови сокове. Пийте ги преди обяд или по време на плодовите дни. Още по-добре ще е, ако имате сокоизстисквачка. Смесете плодове и зеленчуци, прясно изцедени,соковете са наситени със слънце. Ако не обичате плодове, комбинирайте ги с пресни зеленчуци, плодови и зеленчукови сокове.

Най-правилният начин за отслабване и задържане на теглото е намаляване на приеманите калории, съпроводено с увеличаване на физическата активност. Това означава, че успоредно с диетата трябва редовно да се движите. Изберете си подходяща компания и започнете. Физическата активност е много важна за запазване подвижността на тялото. Ако се движите редовно, вашата мускулна тъкан заяква. Телесният ви метаболизъм ще е по-ускорен и непрекъснато ще изразходвате енергия, дори и като спите.

Бърсането на праха, пускането на прахосмукачка и работата в градината са домашни

задължения. Вашето тяло има нужда от друг вид движение. Осигурете му ги дори и

сега, когато наистина имате твърде много килограми.

Ако по време на диетата сте нарушили някое правило, не бива да ви обзема чувство на вина - продължете диетата оттам, откъдето сте я прекъснали - пригответе и консумирайте ястията, които са предвидени за следващия ден. Загубата на всеки килограм ще е доказателство, че диетата върви по правилата. Всеки килограм, от който сте се освободили, е път към здравословния живот и по-доброто настроение. В името на

промяната, победете! Животът е на ваша страна!

Запомнете! Истинска и трайна полза ще имате само ако задържите постигнатото тегло.

Взели сте решение да пазите диета, защото възнамерявате да свалите излишните килограми и да заякнете физически и психически. Ще го постигнете само ако промените коренно своите навици. Балансираната храна и постоянното движение са предпоставки за доброто настроение и енергичността, които ще повлияят и на вашата привлекателност. Струва си да се придържате към тази препоръка за цял живот! Всичко, което трябва да направите, е всеки път отново да си поставяте истински цели.

Как да задържите постигнатото след 90 - дневната диета?

Още три месеца след диетата до обяд яжте само плодове или зеленчуци и спазвайте

интервалите за обяд и вечеря, като продължавате да се грижите за правилното комбиниране на храните. Ако през следващите 3 месеца изгубите още 3 килограма, значи, че

сте постигнали промяна в своя метаболизъм. Нека постигнатото балансирано хранене и физическата активност се превърнат във ваш начин на живот!

Можете да повторите диетата чак 90 дни след приключването и.

Трите периода на хранен в 90 -дневната диета

Най-добрият начин успешно да приложите 90-дневната диета  е да познавате и спазвате трите дневни периода на храносмилане.

Ежедневното храносмилане е разделено на три цикъла, всеки с продължителност 8 часа: пречистване на организма, хранене и храносмилане.

По време на цикъла на пречистване трябва да се ядат само плодове и зеленчуци и да се пият

много течности (вода или чай без добавка на захар).

Периодът на хранене обхваща времето за обяд и вечеря. Важно е не толкова количеството на

изядената храна, колкото правилната комбинация на отделните продукти и интервалът между храненията (поне 3-4 часа).

Храносмилателният цикъл е през нощта, когато трябва да се въздържате от приема на каквато и да е храна!

Основни принципи: храната трябва да бъде удоволствие, енергия и лечение.

Вашата цел: да не се гладува, да се храните 4-5 пъти на ден.

ГОТВЕНЕ В 90 ДНЕВНАТА ДИЕТА

Избирайте качествени продукти, по-добре по-малко, отколкото повече. От полза ще ви е да четете внимателно надписите върху опаковката. Невидимите, скрити мазнини, сол и другите добавки са вредни дори да не сте на диета. Когато пазарувате, спазвайте правилото: по-малкото е повече! Бъдете последователни, купувайте само продуктите от Списъка си. Парите ще ви потрябват за нови дрехи.

Соковете трябва да са без захар, нека са предимно прясно изцедени. Ако имате сокоизстисквачка, използвайте я.

Закуската през всичките 90 дни е една и съща: плодове или зеленчуци без подправки. В началото на диетата вероятно ще консумирате по-големи количества плодове и зеленчуци,

защото ще сте гладни. Когато организмът ви се приспособи към новия начин на хранене, и

гладът ще намалее, а с времето ще изчезне напълно. Плодовете са задължителни. Избирайте

каквито обичате, но от време на време ги заменяйте със зеленчуци без подправки. Позволени

са и сушени плодове, но само една шепа. Още по-вкусни стават, ако ги сложите във вода да

набъбнат, защото така са и по-добри за ядене. Винаги преди киснене измийте сушените  плодове, за да можете след това да изпиете водата, в която сте ги държали. Търсете непръскани плодове.

По време на витаминните дни яжте орехи, бадеми, лешници и семки. Купете си пликче със

100 г ядки и ... разделете съдържанието на две части, защото това е храна, пълна с мазнини.

Разбира се, това са растителни мазнини, но всичко прекалено не е полезно за здравето. Естествено, всичко трябва да е без сол. Ако ядките не са ви по вкуса, заменете ги с пресни или

сушени плодове. Можете да слагате различни семки и в салатата.

ПРОТЕИНОВ ДЕН

ОБЯД: Избирайте различни видове месо без мазнини (пилешко, пуешко, говеждо,свинско, заешко) или риба, морски дарове, тофу, сайтан (т.нар. житно месо или пшеничен глутен) или соево месо. Вместо месо можете да консумирате 2 яйца или парче сирене, или прясно сирене, но в същото количество като месото. Млечните продукти причисляваме към протеините (белтъчините), затова от тях можете да ядете само през този ден. Заедно с посочените храни си направете голяма салата от марули или от някой зеленчук, който можете да задушите, да сварите или запечете, но така че да стане хрупкав. Изяжте филийка пълнозърнест или черен хляб и изпийте З00 мл бульон без каквито и да е подправки. Можете да си приготвите

бульона от кубчета за супа или от зеленчуци. Изпийте бульона след обяда, накрая.

Не комбинирайте различни видове протеин (месо и млечни продукти, месо и яйца

или яйца и млечни продукти).

ВЕЧЕРЯ: Яжте от същата храна, която сте приготвили за обяд, но без бульона и

без хляба. Ако за обяд сте яли месо, трябва да ядете от същото и вечерта. Същото

важи и за другите храни, които сте си избрали. За вечеря изяжте половината от количеството, консумирано на обяд.

Не обичате месо или сте вегетарианец? В протеиновия ден имате много възможности. Използвайте ги. Вместо изброените храни можете да консумирате яйца или

сирене, или сметана, или кефир, кисело мляко ... ) в същото количество като месото.

Млечните продукти се числят към протеиновите и затова можете да ядете от тях само в този ден. Тук включваме и сладка или неподсладена сметана, маскарпоне

или различни крем сирена. Впрочем тези продукти не са съставна част от храненето при протеиновия ден, защото съдържат малко белтъчини и много повече мазнини, затова бъдете внимателни с тях! При покупка на храни избирайте онези, на които пише, че са здравословни, и които съдържат по-малко количество или съответно по-качествени мазнини.

СКОРБЯЛЕН ДЕН

ОБЯД: Можете да консумирате въглехидрати, които съдържат в себе си повече скорбяла: фасул, грах, соя, леща, ориз, леблебия или картофи, бамя, зърна елда, ечемик, просо и други зърнени храни (варени или задушени със съвсем малко мазнина). Освен тях можете да ядете салати и гарнитури от различни зеленчуци. Разрешена е филийка пълнозърнест или черен хляб.

ВЕЧЕРЯ: Същата като обяда, но като количество наполовина по-малко и без хляб.

ВЪГЛЕХИДРАТЕН ДЕН

ОБЯД: В менюто си за този ден можете да сложите качамак (полента) от царевично или елдено брашно, кускус, овесени ядки и трици, съответно брашно и грис от различни смлени зърнени култури. Можете да си приготвите всякакъв вид тестени изделия или пица със зеленчуци и растителни подправки, или да си изпечете нещо друго солено с големината на пица, например: гевреци, солени кифли и различни други изделия от неквасено тесто или палачинки. Позволете си и салата от цвекло, зеле, зелена салата, домати или краставици.

През този ден яжте плодове и зеленчуци на всяко от храненията. Плодовете избирайте по желание. Можете да консумирате само един вид плод на едно ядене.

Разрешени са сушени плодове, ядки, освен това плодови или зеленчукови сокове.

Плодът е най-полезен, когато е пресен и е с кората. Можете да ядете и компоти,настъргани плодове, плодови супи, печени плодове. Подсладете ги по желание най-добре със стафиди. Ако не обичате плодове, консумирайте пресни зеленчуци, но без подправки.

ВОДЕН ДЕН

Веднъж месечно трябва да имате "воден ден" (на всеки 29 дни), който задължително следва витаминния ден, а след него идва протеиновият. По време на "водния ден" пийте само вода. Ако не можете да издържите, хапнете зеленчукова супа или прясно изцеден сок от плодове или зеленчуци (или просто се откажете от водния ден). Вода е задължително да се пие през всички останали дни!

Пийте най-малко 2 л вода на ден, може и повече. Пийте чайове, плодови и зеленчукови сокове.

-плодовите и зеленчуковите сокове представляват отделно хранене!

- кафето е позволено, но без захар. Опитайте "Инка" (кафе от цикория, брашно от ръж и ечемик и захарно цвекло)! Вкусно е!

Алкохолът спира процеса на отслабване, затова, докато пазите диета, е забранен.

1 КАК ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ 90-ДНЕВНАТА ДИЕТА, БЕЗ ДА НАПЪЛНЕЕТЕ
2 ОТСЛАБНАХ 38 КИЛОГРАМА С 90-ДНЕВНАТА ДИЕТА
3 ВОДЕН ДЕН ОТ 90-ДНЕВНАТА ДИЕТА
4 ПЛОДОВ ДЕН /ВИТАМИНЕН ДЕН/ ОТ 90-ДНЕВНАТА ДИЕТА
5 РЕЦЕПТИ ОТ ВЪГЛЕХИДРАТНИЯ ДЕН ОТ 90-ДНЕВНАТА ДИЕТА
6 РЕЦЕПТИ ЗА СКОРБЯЛЕН ДЕН ОТ 90-ДНЕВНАТА ДИЕТА
7 РЕЦЕПТИ ЗА ПРОТЕИНОВ ДЕН ОТ 90-ДНЕВНАТА ДИЕТА
8 90-ДНЕВНА ДИЕТА - НАЧИНИ НА ПРИЛАГАНЕ
9 ТЪНКОСТИ НА 90-ДНЕВНАТА ДИЕТА
10 90-ДНЕВНАТА ДИЕТА СВАЛЯ 25 КГ
11 90-ДНЕВНАТА ДИЕТА НАБИРА ВСЕ ПОВЕЧЕ ПОЧИТАТЕЛИ 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 79 посетителя в сайта