www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КАК ДА СЕ ПРЕЧИСТИМ ЧРЕЗ ВОДАТА?

(1 vote, average 5.00 out of 5)

 

 

Последното сензационно откритие в неравната борба с природата за вечна младост е на руския учен от Оксфорд Михаил Шчепинов, разкриват от Българския национален воден съвет. Според изследователя една от причините за стареенето е и наличието на минимални количества деутерий (тежък водород) във водата. Колкото по-малко е съдържанието му, толкова по-бавен е процесът на клетъчното делене - т.е. “остаряването” на тялото се забавя. Как да пречистим водата от тежкия водород?

Лечебният ефект на размразената вода

Българският биофизик д-р Игнат Игнатов разкрива изключително прост метод на пречистване: “През пролетта птиците и животните пият вода от размръзнал се лед. Растенията също растат по-бързо от нея.

Размразената вода има стимулиращ ефект и се използва с успех при възстановяване на болни след операции. Лечебните й свойства се дължат не само на “по-активния” спектър. При тази вода е изчистен деутерият и тя е “активна” за жизнеността на човека".

Методът е прост - поставете съд с вода във фризера и изчакайте да замръзнат 1-2 сантиметра от горния слой - деутерият се отлага там. След като махнете леда, дръжте водата на стайна температура - задължително в стъклена бутилка.

Съветите на народния лечител Петър Димков

- Чаша гореща вода сутрин и на гладно прави чудеса, казвал народният лечител Петър Димков. За прочистване на организма и кожата той препоръчвал да се пият и по няколко чаши гореща вода с капки лимон през деня - в продължение на един час и на бавни глътки, докато настъпи силно изпотяване. С него се изхвърлят натрупаните в организма млечна и пикочна киселина, които влияят вредно върху сърцето и кръвообращението. За да се изчистят, трябва поне два пъти в седмицата да се предизвиква изпотяване чрез пиене на вода.

- Час след изпотяването пийте вода със стайна температура, за да се хидратирате.

- Не пийте студена вода, съветвал още Димков. Докато поглъщате топлата вода на бавни и малки глътки, дишайте дълбоко през носа.

- Елементарно хигиенно правилно според лечителя било всеки ден по три пъти - сутрин, на обяд и вечер преди ядене, да изпиваме по чаша чиста гореща вода. Това е “вътрешна” необходима на организма баня. При храненето по стените на стомаха и червата остават мазнини и утайки, които пречат за правилното храносмилане. Горещата вода ги разтваря и регулира процесите в стомаха и червата. “Нали миете мазните чинии с топла вода?”, аргументирал се Петър Димков.

 

trud.bg

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1150 посетителя в сайта