www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ПОЛЕЗНИТЕ ХРАНИ ЗА ЕДНИ СА ВРЕДНИ ЗА ДРУГИ

(0 votes, average 0 out of 5)


 

Всички казват зеленчуци, шоколад, орехи, яйца са много полезни. Но за едни може да са изключително полезни, но да предизвикват проблеми при други. Всеки понася различните храни по различен начин, затова винаги имайте едно наум, дори докато ядете нещо на пръв поглед безобидно.

Шоколадът може да причини главоболие
Учените са единодушни, че приемането на 30 грама черен шоколад на ден е полезно за здравето, защото той е мощен антиоксидант. Съдържащият се в какаото теобромин ускорява пулса и разширява кръвоносните съдове, но при някои хора може да предизвика главоболие.
Решението
Ако страдате от високо кръвно, не прекалявайте с шоколада или избирайте с по-ниско съдържание на какао. Ако обожавате черния, защото е по-полезен, не яжте повече от няколко блокчета на ден. Недейте да го комбинирате с други стимулиращи напитки като
черен чай или кафе.

Лук и чесън са причина за лошо храносмилане
Признати като едни от най-силните противовъзпалителни средства, лукът и чесънът неизменно присъстват на трапезата ни, особено през студените месеци. При някои хора обаче водят до забавяне на храносмилането и дори могат да предизвикат киселини.

Решението
Въпросът не е да ги ограничавате, защото ще се лишите от полезните им свойства, а просто да се научите да ги консумирате приготвени на пара или задушени. Друг полезен трик е заедно с тях винаги да приемате копър или джоджен (мента), за да подпомогнете храносмилането.

 

 

trud.bg

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1187 посетителя в сайта