www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КАК ДА СМЕ С ТЪНКА ТАЛИЯ?

(0 votes, average 0 out of 5)

Как да имаме тънка талия?

- Намаляването на коремната обиколка трябва да започне с количествените промени, т.е. дневният хранителен прием да падне на 1200-1300 ккал.

- Смята се, че хората са в риск, ако обиколката на талията при мъжете е по-голяма от 94 см, а при жените - над 80 см. Това са препоръчителните граници за представителите на европеидната раса, при американци и азиатци стойностите са завишени.

- Лекар трябва да потърсите, ако триглицеридите ви са над 1,7 mmol/l, а артериалното налягане е над 130 на 85 mmHg.

- Да се пият много течности. Те не трябва да се ограничават. А колко точно да поемате? Умножете килограмите си по 15, полученото число в милилитри дава минималното количество, което трябва да се изпива - т.е. поне литър-литър и половина (така се предотвратява и рязкото повишаване и понижаване на кръвната захар).

- Не забравяйте движението. Заложете на лечебната кинезитерапия. Изход е и всеки ден да се изминават “златните” 3-4 км. Най-добре е сутрин, когато е хладно и приятно, а въздухът чист. Преодолейте километрите с умерено бърз ход, т.е. до 100 крачки в минута. Но без събота и неделя (това е причината през уикенда позволените калории да падат до 800 дневно).

- Осигурявайте си положителни емоции, правете повече секс.

 

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1250 посетителя в сайта