www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ОПРЕДЕЛЕТЕ ДИЕТА СПОРЕД ФОРМАТА НА ТЯЛОТО

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Защо не всяка диета е подходяща за прилагане?

Универсалната диета за отслабване не помага. Изследователи вярват, че най-важна роля в повишаването на килограмите играят хормоните, а не генетиката, както се смяташе досега.

Д-р Ерик Берг, автор на "7-те принципа на изгарянето на мазнините", отбеляза, че жените, които могат да контролират хормоните си, единствени са в състояние да подобрят своя метаболизъм и да намалят теглото си.

"Хормоните регулират настроението, растежа, развитието и обмяната на веществата", обясни Берг. В своята книга той описва различни видове диети според формата на фигурата на жените, посочва БГНЕС.

Отслабнете според формата на тялото

Представителките на слабия пол, които имат тяло тип "ябълка", трупат най-много мазнини в областта на корема. На тези дами Берг препоръчва да избягват шоколада.

Жените с "крушовидни тела" трупат килограми в областта на бедрата. Те трябва да избягват млечните продукти, както и източниците на фитоестрогени.

Жените, които трупат мазнини равномерно на всички части на тялото, трябва да обърнат внимание на щитовидната жлеза. Тя произвежда хормона, който контролира скоростта, с която клетките разграждат натрупаните от храната калории. Проблеми с щитовидната жена се отразяват на състоянието на косата и ноктите, които стават сухи и чупливи. От диетата трябва да бъдат изключени всички храни, които са бързи енергийни източници.

 

 

 

Източник: Дарикнюз

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 100 посетителя в сайта