www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

АСПАРТАМ И ДИЕТИТЕ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

 

Диетите - без аспартам

Ако имате проблем с килограмите, без значение дали са с положителен или отри­цателен знак, най-добре е като начало да изхвърлите от употреба всички изкустве­ни подсладители и добавки.

През последните няколко години се на­правиха достатъчно проучвания, които категорично доказват вредата от подсла­дителите,т.нар. лайт продукти, на които пише, че са без захар или с подсладители, могат да нанесат огромни щети на здравето.

Причината за това се крие във веще­ството, известно като аспартам. Той се счита за най -опасната добавка към храни­ те и се съдържа в най-голяма степен в го­реизброените хранителни продукти.

Впоследствие се установява, че той е 200 пъти по-сладък от захарта.

Много учени смятат аспартама за хи­мична отрова и като цяло - за най -опас­ната възможна добавка към хранителните продукти. Приписват му се почти всички страничние реакции, дължащи се на хра­нителни добавки.

Какво причинява аспатам?

Сред оплакванията, сочени за следствие от употребата на аспартам, са главоболие, мигрена, проблеми с паметта, гадене, на­пълняване, обриви, депресия, инсомния, проблеми със зрението и слуха, сърцеби­ене, затруднения в дишането, загуба на вкуса, нарушен говор, замаяност и виене на свят, ставни болки и др.

Преди няколко години дори за първи път е регистриран случай на смърт вслед­ствие на претрупване на веществото в ор­ганизма.

Медиците съветват аспартамът да бъде изключен от употреба в дневното меню

Според медиците следните заболявания са особено рискови за отключване или ус­ ложнение в резултат на консумацията на храни, съдържащи аспартам: множестве­ на склероза, епилепсия, мозъчни тумори, синдром на хроничната умора, паркинсон, алцхаймер, диабет, синдром на дефицит на вниманието, аутизъм и още много.

Регистрирани са и случаи на хора, загу­били зрението си в резултат на консумацията на "диетични храни, съдържащи

аспартам. В САЩ има 5 официално доку­ментирани смъртни случая сред пилоти, пристрастени към консумацията на про­ дукти, съдържащи аспартам или друг по­добен заместител на захарта.

Цялата тази информация показва, че не всяка алтернатива на сладкото е полезна.

Опитайте се да изключите напълно този вид "диетични продукти от менюто

си, независимо в коя посока искате да про­ мените теглото си.

В няколко щата в Америка са доказани случаи на жени, които чрез диетични на­питки и свръхкалорична храна са искали да "регулират" метаболизма си, но ефек­ тът е бил по-скоро увреждане на вътреш­ ни органи и язва.

Правилото е - повече естествени със­тавки, по-малки порции.

 

 

 

 

д-р Стоян Бахчеванов

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1243 посетителя в сайта