www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ДЖИНДЖИФИЛ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

 

 

 

Джинджифил и диети

Всеки проблем при наднорменото тето се крие в нарушението на обмяната на веществата. По-просто казано, храната, която ядем, не се усвоява напълно. В организма се натрупват токсини и шлака. Именно те и отравят живота ни и развалят настроението ни. И ние започваме да се интересуваме от диети.

Сега за това има много информация, има избор. Но може ли да включим в менюто си джинджифил? Няма ли той да засили апетита ни, който отчаяно ,,потушаваме"?

Съществува мнение, че хората, употребяващи ежедневно джинджифил в различни ястия, "са на джинджифилова диета". Смята се, че достойнството й се състои в това, че няма нужда да се ограничавате в количеството на хранага. Джинджифилът спомага за пълното усвояване на хранатаи за изкарването на токсините. А и самата храна придобива нови вкусови  отенъци. Той е подходящ за приroтвянето на почти всички ястия, а също така на чайове и напитки. Пресният корен придава нов вкус на супите и сосовете, маринованият джинджифил допълва оризовите ястия, изсушеният прах е незаменим в сладкарските изделия.

Напитка от джинджифил

Още едно достойнство на джинджифиловия корен е това, че той повишава психологическата устойчивост, особено в стресови ситуации. А нали именно стресът ни принуждава да отваряме хладилника в търсене на "нещо вкусничко", което да ни успокои. Ако сте много уморени или се подготвяте за отговорна среща и сте много нервни, пийнете джинджифилов чай. Това е може би най-популярната нaпитка от джинджифил.  Ето една рецепта:

В кипяща вода добавете 3 супени лъжици настърган джинджифилов корен, захар или мед на вкус, щипка млян черен пипер и лимон. Или добавете няколко парченца пресен джинджифилов корен в завиращия чай. Няма да останете равнодушни към тази нaпитка.

Не трябва да се боите да употребявате тази подправка по време на диета. Джинджифилът не само ще ви помогне да отслабнете, но и ще ви позволи в бъдеще да ядете за свое удоволствие без да пълнеете.

Джинджифилът в диетите според кръвните групи

Доста популярна днес е теорията за правилното хранене според кръвната група. Ще засегнем тази тема, само за да научим какво препоръчват основоположниците на диетата относно джинджифила.

Haкparкo тази теория може да се изложи така: всяка кръвна група се е формирала през различни периоди от развтието на човека като вид и поради това има своите особености, които влияят върху енергията на организма като цяло.

Авторът на теорията, американският учен Питър Д' Адамо, съветва да се отчита собствената кръвна група при подбора на хранителни продукти, в това число и при съставянето на диета.

В набора продукти влизат месо, морски дарове, млечни продукти, масла, орехи, семена, бобови растения, зеленчуци, плодове, подправки и напитки. Ще се спрем  по-подробно на подправките.

Джинджифиловият корен не е противопоказен за нито една кръвна група. Сред препоръчителните са три групи. И така:

1. (О) кръвна група: "Ловец"

Препоръчителни: Къри, всички видове подправки от морски водорасли, магданоз, лют пипер, куркума.

Противопоказни: Ванилия, канела, оцет, индийско орехче, черен пипер, кетчуп, туршия, маринати.

2. (А) кръвна група: "Земеделец"

Препоръчителни: Джинджифил, чесън, малц, соев сос, горчица, ечемичен малц.

Противопоказни: Каперси,желатин,всичките видове пипер, оцет, кетчуп, майонеза, уорчърски сос.

3. (в) кръвна група: "Номад"

Препоръчителни: Лют пипер, къри, джинджифил, хрян, магданоз.

Противопоказни: Карамфил, бадемов екстракт, канела, желатин, черен и бял пипер, кетчуп.

4. (АВ) кръвна група: "Загадка" Препоръчителни: Лют пипер, къри, джинджифил, хрян, магданоз.

Противопоказни: карамфил, бадемов екстракт, канела, желатин, черен пипер, кетчуп.

Така че не се съмнявайте, яжrе за здраве.

 

Още за джинджифила:

Джинджифил

Джинджифил и диетите

Джинджифилов чай за отслабване

Противопоказания за приемане на джинджифила

Джинджифил и чесън за ефективно отслабване

Джинджифил при кашлица

Джинджифил и мед за отслабване

Джинджифилът помага срещу киселини

Джинджифилът помага срещу мускулни болки

 

Ефективни диети за отслабване

 


 

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1658 посетителя в сайта