www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ДЖИНДЖИФИЛА?

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

Къде намира приложение джинджифила?

В кулинарията са намерили приложение и пресният корен, и смленият джинджифил. Диапазонът на използването на подправката е много широк.

Джинджифилът не само ароматизира, но и подобрява вкуса на горещите месни ястия. Подправката се добавя в ястия с агнешко, говеждо, телешко, свинско, пилешко, пуешко,гъше.

Китайската кухня и джинджифила

Китайските кулинари използват джинджифил за приготвянето на пелмени и задушени кльоцки с пълнеж.

Той придава апетитен аромат на горещите рибни ястия. С джинджифил се приготвят многобройни сосове - уорчърски за салати, за агнешки пържоли, кисело-сладък за месо, лютива подправка от домати "чатни" и други.

Джинджифила и ястията

С джинджифил се подобряват маринатите за накисване на продуктите, с него мариноват дори пъпеши и краставици.

Джинджифилът придава фин вкус на суфпе, особено на бобените, картофените, а също на сосовете и на всички видове оризови ястия.

Парче от джинджифил може да се добави към второто ястие по време на приготвянето му и да се извади преди сервирането му на масата.

Ако, докато се вари млякото, се добави в него парченце изсушен  джинджифил(с дължина около 2 см), няма да имате проблеми с усвояването му.

Полезно е също да се дъвче джинджифил след ядене, защото това почиства устната кухина и придава приятна миризма на дъха.

От напитките е известен не само джинджифиловият чай, има още джинджифилово вино, джинджифилова вода за отслабване и т.н.

 

 

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 114 посетителя в сайта