www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

МЕТАБОЛИТЕН СИНДРОМ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

Здравеопазването в наше време е насочено към това да лекува болните, вместо да се "научи" да преглежда т.нар. здрави, за да ги предпази от заболявания. Това заяви пред журналисти в София графиня Ангелика Волфскийл фон Райхенберг, известен германски натуропат, автор на 4 книги за терапия с Шуслеровите соли. Графинята е международно признат лектор по въпросите на храненето в ритъма на биологията и сезоните, за методите на лечение в натуропати като поставяне на вендузи, инфузионни терапии и др. Преди броени дни тя бе в столицата ни, за да изнесе лекции пред колегите си от Асоциацията на лекарите хомеопати в България.

"Един от бичовете на съвременния живот е т.нар. метаболитен синдром (б. р. - съвкупност от заболявания, свързани помежду си, като затлъстяване, повишени нива на триглицериди, на холестерола, високо кръвно и нарушена обмяна на глюкозата)", заяви Ангелика Волфскийл. И добави, че със сигурност сте застигнати от метаболитния синдром, ако имате два от четирите рискови фактора - затлъстяване (ако талията при жените е над 88 см, а при мъжете над 102 см), висок холестерол, хипертония (над 130 на 80 mmHg) и диабет.

"Ако искате да намалите риска за развитие на заболяването или да се предпазите от него, трябва да промените начина си на хранене, на движение, да се възстановявате след тежкия работен ден и да положите усилия за имунологична превенция", препоръча графиня Волфскийл. Тя обясни, че стабилизирането на имунната система и подсилването на съпротивителните сили на организма може да стане, като приемате комбинация от Шуслерови соли. Става дума за сол № 3, от която да се приемат по 5 таблетки сутрин, разтворени във вода. Между 5 и 10 таблетки от сол №7 на обяд, а вечер 5 таблетки от сол №6.

"Много важно е от какъв тип е затлъстяването. За по-слаборисково се смята разпределението на мазнините предимно в ханша и бедрата "тип круша", отколкото "тип ябълка" (в областта на корема", заяви графинята. И посочи, че за натрупването на килограмите е виновно дори недоспиването, затова опитвайте се да си лягате до 22,30 ч. Избягвайте мазните храни от заведения за бързо хранене, пушенето (което стимулира акумулирането на коремна мазнина) и др.

"Срещу наднорменото тегло също може да разчитате на Шуслеровите соли", каза още Ангелика Волфскийл. Ето коя от тях в каква доза да приемате: сол №10, която активира отделителната система преди закуска, сол №5, защото засилва органите за обмяна на веществата преди обяд, и сол №9, регулираща обмяната на мазнините преди вечеря. От всяка сол веднъж дневно се разтварят 5-10 таблетки.

Как езикът ни показва какво е страданието

Преглед на езика е уникална диагностика, даваща информация за протичащи процеси в организма. На нея залага германският натуропат графиня Ангелика Волфскийл фон Райхенберг. Тя обясни, че езикът е витрина на вътрешните органи и най-вече на храносмилателната система. Например върхът на езика съответства на фаринкса, малко по-навътре следва зоната за стомаха, след това на дванадесетопръстника, вляво и вдясно от него са панкреасът и черният дроб, а най-задната третина отговаря на дебелото черво. Белезникав до жълт налеп по върха на езика показва гастрит. Същият признак в средата му насочва към болестни процеси в дванадесетопръстника. Силна червенина по средата на органа е признак за възпаление на панкреаса. А ако е толкова подут, че по ръба му се отпечатват зъби, може да има възпаление на черния дроб.

 

 

 

 

trud.bg

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 97 посетителя в сайта