www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КАК ДА ПИЕМ БЕЗ ДА УВРЕДИМ ЧЕРНИЯ ДРОБ?

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

Екип от южнокорейски учени откриха как да предовратят щетите, които алкохолът нанася на черния дроб, съобщиха от министерството на науката, планирането, информационните и комуникационните технологии, цитирано от агенция Йонхап.

Това ще позволи на любителите на алкохола да пият без да се тревожат, че ще има сериозни последици, поне не и физически.

Известно е, че при попадането си в кръвта алкохолът произвежда активен кислород, който уврежда черния дроб, предизвиквайки хепатит и дори цироза. Но до момента имаше съвсем малко информация относно начина, по който се образува активният кислород.

Южнокорейските учени доказаха, че алкохолът предизвиква производството на ядрените хормонални рецептори ERR и именно те оказват вредно влияние върху черния дроб. Експертите твърдят, че ако се потисне производството на тези хормони, може да се предотврати увреждането на черния дроб от алкохола и това ще позволи да се употребяват спиртни напитки без опасения за физическите последствия.

В групата от учени участват специалисти от Корейския научноизследователски институт за биологически науки и биотехнологии към Националния Университет „Чоннам".
Южна Корея е с едно от най-високите равнища на алкохолизъм в света. Според различни класации страната е между 7 и 13 място по употреба на алкохол.

 

 

 

 

 

24chasa.bg

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1236 посетителя в сайта