www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ОТСЛАБВАНЕ С ПАРЧЕ ПЛАТ ВЪРХУ ЕЗИКА

(0 votes, average 0 out of 5)

Снимка: ABC

 

Две жени са проверили ефекта от "чудодейното" парче плат, голямо колкото пощенска марка, което се зашива за езика, с цел сваляне на килограми, пише "Дейли Мейл", цитиран от 24chasa.bg.

Парчето плат се зашива за езика чрез шест шева в процедура, която трае около 10 минути и струва 2000 долара. За първи път е направена от пластичния хирург Николас Чъгей.

20 годишната Марлен Белтран и 27-годишната Лисандър Лануза, които твърдят, че са неспособни да контролират страстта си към храната, са пришили парчето плат към езика си.

Въпреки болката и дискомфорта жените били доволни от резултата. Лисандър свалила цели 10кг, а Марлен - 8, само за 30 дни.

След пришиването за пациента става особено болезнено приемането на твърда храна и той е принуден да прибегне до ограничителната диета на д-р Чъгей, при която се консумират само 800 калории и то в течно състояние.

Лисандър, която е тежала 90 кг преди процедурата и чиято мотивация за успех е била предстоящо пътуване до Хаваите след месец, казва след операцията: "Не си чувствам езика."

"Работи", казва тя. "Господи, действа. Не мога да се храня."

Марлен, която е била 76 кг., сега успява да устои на желанието си да похапва в заведенията за бързо хранене, но изпада в лошо настроение всеки път, когато семейството й се събира за вечеря, а тя е принудена да стои в друга стая.

Това е само един от страничните ефекти, които могат да се появят след прилагане на спорната процедура.

Според проучване на сина на д-р Чъгей и неговия партньор, пациентите губят средно по 8 кг. за 30 дни и успяват да запазят новото си тегло до 8 месеца.

Въпреки уверението от страна на д-р Чъгей, че не се е сблъсквал със скептицизъм заради процедурата, други лекари казват, че не са убедени в нейната ефективност.

Въпреки това момичетата твърдят, че се чувстват добре. "Получавам повече внимание от момчетата, което е страхотно", казва Марлен на 22-рия ден от операцията. "Не съм свикнала на подобно внимание."

След като минали 30 дни от операцията парчето плат е било премахнато от езиците на момичетата и те стъпили на кантара, за да видят резултата.

Лисандър била загубила 10кг. точно навреме за ваканцията на Хаваите, а Марлен свалила 8кг. и за пръв път от четири години насам успяла да се побере в тесните си дънки.

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1050 посетителя в сайта