www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

МЪЖЕТЕ МРАЗЯТ СИЛНИТЕ ЖЕНИ?

(1 vote, average 3.00 out of 5)

 

 

Нали знаеш - силните жени остават сами. Когато чух това, изтръпнах цялата. Вцепених се за миг, осмисляйки тежката присъда. Не исках да се съглася. В главата ми започнаха да препускат всякакви разбъркани мисли. Отчаяно търсех примери, за да докажа на себе си, че това изречение е лъжа.

Прелиствах набързо образите на всички мои познати и приятели, но уви...

След няколко минути търсене реших, че не съм задала правилните параметри и затова нищо не откривам. Така, казах си, дай да видим това изречение дума по дума и да го анализирам:

Силна - Какво е да си силна? Да бъдеш майка? Почти всички жени са майки.

Да имаш семейство? Почти всички имаме семейство и се грижим за него.

Да имаш кариера? С малко повече упоритост и труд и тя се постига. Да си независима?

Това идва след кариерата от само себе си.

Жена - Какво е да си жена? Всичко казано дотук плюс-минус някои допълнения.

Сама - Как страшно звучи. Мисля, че всеки се страхува най-много от самотата след смъртта, разбира се.

И така, какво имаме дотук?

Разтълкувахме какво е да си жена, разбрахме, че ни е страх от самотата... А къде, по дяволите, остана "силна". Ей тук вече съвсем се обърках.

Мозъците ни са толкова промити от различните модели на поведение, които бълват от политика, сериали, филми, реклами и т.н. Втълпяват ни непрекъснато "добродетели", "правилни постъпки" от известните, които са просто известни.

С малко повече късмет и някоя провокативна снимка за един ден животът ти се обръща на 360 градуса и вече всички те знаят. Колкото по кифленско държание имаш, толкова по-добре.

Нима всички не искаме това?! Помислете пак преди да отричате. На кой ще му е лошо да се глези, и да има кой да му се връзва?

Колкото по безпомощна, толкова по-добре. Мъжете обичат такива жени, защото обичат да закрилят и защитават, да се грижат за някой по-слаб от тях. Така си хранят Егото и се чувстват като рицари.

Помислете, ако вие сами можете да се грижите за себе си, изкарвате достатъчно пари от работата си, за да се издържате вие и децата (ако имате), за какво ви е мъж.

Това някак си мъжете го усещат и/или се комплексират и се примиряват, или се комплексират и ви изоставят. Мъжете се страхуват от силни, независими жени!

И какво излезе накрая? Не било толкова лошо да си кифла?

Пълни глупости.

Една жена трябва преди всичко да разчита на себе си и да си вярва.

Да се стреми да бъде независима. Няма нищо по-хубаво от свободата. Малко са тези, които могат да си я позволят. Кои са те?

 

Силните, макар и понякога останали сами.

За вас, скъпи момичета!

Не сте сами!

Михаела Петрова

 

 

Edna.bg

 

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1058 посетителя в сайта