www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КАК ДА ВЪЗСТАНОВИМ ЧРЕВНАТА МИКРОФЛОРА?

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

Балансът на чревната микрофлора е от съществено значение за здравето, а доброто общо самочувствие е сериозна преграда пред гъбични заболявания на червата. На пазара се предлагат много биопрепарати с ан­тигъбично действие при болести на чревния тракт.

 

В последно време е много популярна една биодо­бавка, влияеща на състава на полезната чревна мик­рофлора, комплекс от бифидобактерии и важни за ор­ганизма микроелементи. Това е брашното от йеруса­лимски артишок. В състава му влизат бифидобакте­рии, въглехидрати, диетична целулоза, фруктозо-глю­козни полизахариди, растителни белтъчини, витаминА, витамин С, калций, желязо. Тази биодобавка се пре­поръчва за профилактика и комплексно лечение на за­болявания на стомашно-чревния тракт, при хипови­таминоза на група В, имунодефицитни състояния, хра­нителни и хронични алергии. Биодобавката се изпол­зва и при синдром на раздразнен стомах, за профи­лактика на новообразувания, при лечение на диабет и

 

негови усложнения, а също и за предотвратяване на атеросклероза, исхемична болест на сърцето, атерос­клеротични увреждания на кръвоносните съдове и на главния мозък. Брашното от йерусалимски артишок възстановява нарушеното равновесие в микробната флора на червата, източник е на важни витамини, ен­зими и други биологично активни вещества, необхо­дими на организма. Тази добавка помага за възстано­вяване на имунитета при деца и възрастни.

 

Тя повишава устойчивостта на организма към чрев­ни инфекции, намалява риска от поява на онкологич­ни заболявания, регулира липидната и въглехидрат­ната обмяна.

 

Брашното от йерусалимски артишок е особено по­лезно за болните от захарен диабет, тъй като понижа­ва кръвната захар.

ПОВИШАВАНЕ НА ИМУНИТЕТА

Натуралната биодобавка "Ехинацея хидрас­тис" стимулира имунитета на клетъчно ниво и повишава антивирусната защита, намалява пропускливост­та на клетъчните мембрани за вируси. Хидрастисът се свързва с токсините и ги премахва от организма.

 

За повишаване на имунитета са предназначени би­ологично активните добавки, които съдържат жизне­новажни вещества за организма - витамините С, А,Е, В1 И В2, а също така и микроелементите селен, цинк,калций и други, укрепващи организма и противодейс­тващи на вирусите. При повишаване на имунитета е добре да се приемат препарати, които съдържат маст­ни полиненаситени киселини Омега-З, Омега-6, бе­ такаротин, мастноразтворимите витамини А, D, Е, F,микроелементи, минерални вещества.

 

С доказана ефективност за повишаване на имуни­тета и като антивирусна защита, в последно време се препоръчват различните биопродукти, създадени на основата на северно американското растение ехинация, към чиито екстракт се добавят различни други добав­ки и сериите от тези продукти могат да се намерят във всички аптеки.

Гъбични заболявания

Едни от елементите на лечебното и здравословно хранене са биодобавките, които съдържат макро-, мик­ро- и ултрамикроелементи, витамини, аминокиселини и мастни киселини. Липсата или недостигът дори са­мо на един от тях, води до нарушение на обмяната на веществата и в крайна сметка - до заболяване. За това е препоръчително да се използват биодобавки, които съ­държат целия комплекс от витамини А, Е, Dз, Вр В2, В6, РР, В 12, С, както фолиева и глутаминова киселина.


 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 72 посетителя в сайта