www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ ЗА ПРИЕМАНЕТО НА ДЖИНДЖИФИЛ

(1 vote, average 1.00 out of 5)

Взаимодействието на джинджифила с лекарстве­ните препарати

Лекарствата, закупени от аптеката, и средствата с рас­тителен произход се различават много помежду си. Об­щото е само едно - и едните, и другите са състоят от химически елементи и молекули на веществата. Поради това е необходимо да знаем по какъв начин приемането на джинджифила може да се съчетае с приемането на други лекарства, за да не може докато лекуваме едно, да нанесем вреда на друго. Както във всяка добра инструкция към медицински препарат, преди да бъдат предпожени рецепти за леку­ване на болести,  трябва да се разкаже за взаимодействието на раз­личните вещества с джинджифила.

И така, джинджифилът мъже да усили действието на сърдечните и противодиабетичните (понижаващи кръвна­та захар) препарати.

Джинджифилът може да даде сила на антикоагулант­ните средства - на антикоагулантите.

Предпазливо трябва да се използва джинджифил от болните от сърдечна аритмия, защото растението може да придава сила на сърдечните гликозиди и в някои случаи противодейства на антиаритмичните лекарства, увелича­вайки риска от хипокалиемия.

Джинджифилът противодейства и на лекарствата, бло­киращи бета-адренорецепторите, взаимодейства си с депо­ляризиращите мускулни релаксанти и увеличава риска от аритмия, като противодейства на нитратите и средствата, блокиращи калциевия канал. Кардиоактивните вещества на джинджифила могат да увеличат аритмогенната сила на действието на терфенадина.

Джинджифильт може да противодейства на хипотен­зивните лекарства (лекарствата за понижаване на кръвното налягане). Когато джинджифилът се съединява със симпа­томиметиците, има увеличаване на риска от артериална хипертензия или, с други думи казано, кръвното налягане може да тръгне нагоре.

Това е съвсем естествен ефект, известен още от древни времена. Именно поради това и древните лекари са използ­вали джинджифила. Ако обаче хората с високо кръвно налягане искат да използват джинджифил за лекуването на някакви заболявания, трябва да помнят това и да контро­лират показателите си с помощта на редовни измервания на кръвното налягане.

Хората, подпожени на всичките изброени рискове, тряб­вада употребяват джинджифил само под лекарски контрол и в предписаните им дози.

Противопоказания и странични ефекти при използването на джинджифил

Като цяло джинджифилът е нискоалергенно растение и по правило не предизвиква сериозни странични ефекти. Съществува обаче списък със заболявания, при които из­ползването на джинджифилов корен може да предизви­ка нежелателни последствия.

Джинджифилът не трябва да се използва, ако имате:

• язва на стомаха;

• язва на дванадесетопръсника;

• неспецифичен язвен колит;

• хепатит;

дивертикулит;

дивертикулоза;

• езофагеален рефлукс;

• жлъчен камък;

• стомашно-чревно заболяване

силна треска (висока температура);

някои форми на алергия и хипертония.

С известна предпазливост и под лекарски контрол тряб­ва да се използва джинджифилът по време на кърмене и при усложнения при бременността.

Страничните ефекти и/или резултатите от предозирането са и типични за всеки препарат:

·  диария;

·  гадене;

·  повръщане;

·  алергични реакции.

Какво се прави в такива случаи, когато има страничен ефект от джинджифила или предозиране?

При предозиране трябва да се изпият  колкото  се може повече течности. Тряб­ва също така да се неутрализира изгарящото действие на джинджифила, като се изпие повече мляко.

 

Добре е и да се използва антацидно средство, което ще преустанови дразнещото действие върху слизестите ципи - смекта, маалокс, алмагел и подобните им.

 

Още за джинджифила:

Джинджифил

Джинджифил и диетите

Джинджифилов чай за отслабване

Противопоказания за приемане на джинджифила

Джинджифил и чесън за ефективно отслабване

Джинджифил при кашлица

Джинджифил и мед за отслабване

Джинджифилът помага срещу киселини

Джинджифилът помага срещу мускулни болки

 

Ефективни диети за отслабване

 


 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 66 посетителя в сайта