www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

„Хювефарма” АД, чрез дъщерното си дружество „Биовет” АД, започва строителството на нов завод

(0 votes, average 0 out of 5)

„Хювефарма” АД, чрез дъщерното си дружество „Биовет” АД, започва строителството на нов завод за „Биотехнологии и фармацевтични продукти” на своята производствена площадка в Разград. Официалната церемония за „първа копка” ще се състои на 16. 10. 2010 от 15 часа в гр. Разград, съобщи Агенция "Фокус".
Стойността на инвестицията е 25 милиона евро и ще бъде реализирана за 12 месеца. В резултат на това производственият капацитет на Биовет-Разград ще се увеличи двойно. Продукцията ще е предназначена за пазарите в ЕС и САЩ. Новият завод ще отговаря изцяло на всички практики и стандарти на световната фармацевтична и биотехнологична индустрия. В него ще бъдат инсталирани последно поколение автоматизация и високо технологично оборудване, което ще гарантира производството на висококачествен продукт. Заводът ще отговаря на изискванията за GMP (Good manufacturing Practice) и на FDA (USA). В резултат на тази инвестиция ще се разкрият 220 нови работни места за високо квалифицирани специалисти. 
Основният акционер в „Биовет” АД е мултинационалната компания „Хювефарма” АД, като същата е специализирана в производство и търговия на активни фармацевтични субстанции, продукти за ветеринарна медицина и животински хранителни добавки. Производствените предприятия и изследователските и центрове са базирани в Европа и САЩ. Компанията разполага и с множество на брой търговски дружества на основните си пазари: САЩ, ЕС, Русия, Китай, Бразилия, Индия, Тайланд, Тайван и т.н.
„Биовет” АД е водещ европейски производител в областта на биотехнологиите и на фармацевтични продукти с над 50 години традиции и опит в тази индустрия. Продуктите на компанията се продават в над 70 страни в света и над 98 % от производството е предназначено за износ.
За последните години „Биовет” АД е извършил значителни инвестиции в своите заводи (Пещера, Разград, Ботевград) с цел увеличаване на производствените си мощности, покриване изискванията за добрата производствена практика (GMP), автоматизация на производството, енергийна ефективност и екология.
Във фирмата работят 1 700 висококвалифицирани биолози, химици, инженери, мениджъри и работници. Нейните научно-развойни звена са в основата на изследването, разработването, регистрирането и внедряването в производството на цялата й продуктова гама.

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 100 посетителя в сайта