www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ИРИНА ФЛОРИН КОНТРОЛИРА ГЛАДА С ВОДА

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

 

Ирина Флорин казва за себе си, че не е  много лакома и няма проблеми с овладяването на апетита, защото използва няколко доказани ползи при храненето. И се задържа 50 кг от 15-20 години.

Първо, пия по 2-2,7 литра вода всеки ден, казва Флорин, цитирана от 24chasa.bg. Тя е изключителен балансьор - прочиства организма и създава чувство на ситост, ако пийнеш повечко от нея. Водата в случая е незаменима, кафето и чаят нямат тези нейни предимства. Най-важното е тя да се пие поне половин час преди хранене и два часа след хранене. Това е задължително, когато се яде месо. Иначе ще се разреди стомашният сок, който трябва да разгради протеините, а това не е добре.

Второ, спортът ми помага срещу глада - комбинирам бързо ходене в парка, каране на велосипед, фитнес. Всеки ден отделям по час за нещо.

Трето, сънят е свързан с апетита. Един отпочинал организъм никога не изпитва вълчи апетит. Обратно, когато си недоспал, е необходима енергия да компенсира безсънието и тогава човек се нахвърля лакомо на храната. Това е много вредно, защото хем организмът е уморен, хем се натоварва, тъй като трябва да се справя с преработването на големи количества храна.

 

 

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 148 посетителя в сайта