www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КАК ДА СЕ СПАСИМ ОТ ЖЕГИТЕ?

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

 

Тайната е в консумирането на риба, сурови бадеми, скилидка чесън, 250 милилитра вино и огромно количество вода. По този начин поддържаме доброто функциониране на сърцето, обясни проф. Нина Гочева za bTV. 

Специалистите отново препоръчват пиене на много вода. Тя не натоварва организма в жегата. Сърцето се натоварва, само когато с нея се консумира сол - натрият е този, който задържа водните молекули. 

Доцент Донка Байкова добави, че ако в друг сезон необходимото количество течности е 2-2,5 литра, през лятото е нужен поне още литър - за да се компенсира загубата при изпотяване за терморегулацията.

Продължителното застояване и климатиците в офиса могат да бъдат фатални. Всяко излизане на топло, след дълъг престой на хлад, „сгъстява" кръвта, променя реакцията на организма на температурната разлика.

Увеличават се случаите на така наречените емболии - т.е. откъсване на тромб, който може да причини инфаркт, инсулт или белодробна емболия. Хората с високо кръвно също могат да развият хипертонична криза и в никакъв случай не трябва да спират лекарствата си.

 

 

 

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 204 посетителя в сайта