www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КАК ДА ОТСЛАБНЕМ БЕЗ ГЛАДУВАНЕ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

Може ли да отслабнем без да се лишаваме от храна?

Учените въведоха нови начини за борба с мазнините. Всички методи са тествани, а ефектът им е гарантиран от медици. Те дори не са под формата на диети, но въпреки това биха могли да помогнат на хората с наднормено тегло.

Първият метод е процедурата, при която полусмляната храна се изсмуква от стомаха с помощта на клапа. Чрез нея пациентът може да яде толкова, колкото иска. След това заоколо 20 минути храната се изпомпва с помощта на тръба, поставена в стомаха. Помпата е монтирана извън човешкото тяло и пациентът сам трябва да я задейства. Оказва се, че така затлъстелите могат да свалят до 40 килограма на година, но трябва да премахнат от менюто си твърдите храни, за да не затруднят изпомпването.

Дупката, която се прави в човешкият стомах, е малка около сантиметър. Въпреки това този начин за лечение още не е разрешен.

Вторият метод е чрез медикамент, който е създаден по време на разработването на лек срещу рака. Той се инжектира и се предполага, че спира развитието на раковите клетки. Освен това нарушава "доставката" на мастни клетки и те умират. Този метод е подобен на липосукция. Медикаментът е все още в тестова фаза, при която е изпробван върху маймуни. Оказва се, че те са се избавили от 39% мазнини. Ако този метод се изпробва върху човек, има риск от дехидратация и бъбречни проблеми.

Третият начин е с помощта на новите хапчета за борба с килограмите. Те потискат рецепторите в мозъка, които създават усещането за глад. Хапчетата намаляват апетита и правят храната да изглежда по-малко привлекателна.

Страничните ефекти обаче могат да бъдат изтръпване, сърцебиене или депресия.

Това лечение трябва да бъде предписано от лекар.

И последното, което са установили учените, е, че наднорменото тегло зависи от чревната флора. Оказва се, че предразположените към затлъстяване имат различни бактерии в чревната флора в сравнение с останалите хора с нормално тегло.

Ако човек има такива бактерии в тялото си, то расата, начинът на живот и дори полът не оказват влияние. Експертите в момента се опитват да открият начин, за да повлият върху чревната флора и теглото.

 

 

 

 

 

trud.bg

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 911 посетителя в сайта