www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КАРТИЧКИ ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН 2024

(3 votes, average 1.00 out of 5)

 

С МНОГО ЛЮБОВ!

 

Само САЩ, Канада, Мексико, Франция, Австралия и Великобритания са обявили Св. Валентин за национален празник.

Това обаче не пречи в много други държави да има различни обичаи.

Във Великобритания повечето вестници и списания публикуват различни песни, стихове и сонети относно Валентин.

 

Как се празнува  Св. Валентин

В Уелс правят „дървени любовни лъжици”, които се раздават като подаръци на 14 февруари. Сърцата, ключовете и ключалките, са най-често срещаните декорации. Подтекстът е повече от ясен”Отключи сърцето  си за мен”.

Шотландия правят фестивал по случай Свети Валентин. Младите самотни хора пишат имената си на лист и след това се тегли жребий,

Който съчетава самотни мъже и жени в двойки. Ето как много млади двойки са  станали семейства заради  този празник. Фестивалът продължава с бурни танци , а понякога и с размяна на подаръци.

В Италия навремето се празнувал Пролетен фестивал, провеждан на  открито, предимно от младежи. На фестивала свирела музика, пеели се песни и се четели стихове. В Торино  все още има обичай , годижите да се провеждат именно на този дата.

Също така ден преди  Св. Валентин хората си накупуват сладки и бонбони ,с които украсяват домовете си  и най-вече трапезата.

Германците са по-непретенциозни към този празник. По принцип те си  раздават валентинки и подаръци по всяко време на годината. За тях е достатъчно  просто да се почувстват влюбени.

Французите обаче имат цяла церемония за незадомените, които трябва да се нарисуват или снимат  и да окачат снимките на вратата на своите влюбени. Ако половинката не ги хареса, трябва да се изгори портрет а до залез слънце. Специални поздравителни картички  се разменят по английски тертип.

В Дания предпочитат „невидими”картички , т.е. картички ,чиито надписи се появяват само когато се  доближат  до топлина – вие може да си направите такива ако пишете с лимонов сок.

В Австралия по време на златната треска съществувал следният обичай - ако някой открие злато в деня на Св. Валентин, трябвало да плати валентинките на всички ергени в мината. Разбира се, след като не плащали те, ергените си поръчвали невероятни картички

- коприна, сатен, скъпи аромати, златни букви и какво ли не още.

 

ИЗПРАТЕТЕ КАРТИЧКИ ОТ ТУК ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 174 посетителя в сайта