www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Магнитни бури през месец април 2022 година

(1 vote, average 5.00 out of 5)

 

Прогноза за магнитните бури през месец април 2022

Неблагоприятни дни през месец април 2022:

1, 3, 7, 9,11, 14, 15,17, 18, 19,20, 24,27.

 

Как влияят магнитните бури на хората?

„70% от хората на Земята са чувствителни към магнитните бури. Най-тежко са засегнати сърдечноболните, страдащите от хипертония, инфаркти и други подобни заболявания", разказва д-р Тихомир Боев.

Магнитните бури повишават кръвното налягане, съсирваемостта на кръвта и хората стават напрегнати, понякога получават главоболие и гадене, уточни лекарят.

„Интересен е фактът, че преди 20 години броят на чувствителните към явлението е бил двойно по-малък и това се дължи на увеличената слънчева активност", допълни той.

Магнитните бури не влияят на хора, които не се влияят от магнитните бури - такива обикновено са с добра физическа култура и живеят здравословно.

Д-р Боев сподели, че сърцето може да боли. „Симптоми за кардиологични проблеми са болките в средата на гърдите, изтръпване на лявата ръка и задух. При наличието им трябва да се обърнете към лекар и в никакъв случай да не прибягвате до самолечение", подчерта медикът.

Докторът опроверга митът, че болните от сърце и високо кръвно трябва да се хранят безсолно. „Хората усвояват солта по различен начин и не може да се каже кой и какви количества може да приема", допълни д-р Боев.

„Тревожна е тенденцията за рязък спад във възрастта на сърдечно-съдовите заболявания. Преди години от тях страдаха хората над 60 години, а сега заболяват дори тийнейджъри", посочи докторът.

Той даде за пример свой пациент, който получил инфаркт на 16-годишна възраст вследствие на употреба на анаболни препарати.

„Не са за пренебрегване и енергийните напитки и кафето. Употребата им стимулира нервната система, но е опасна за сърцето и води до трайни увреждания във времето", предупреди д-р Боев.

loading...

 

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 147 посетителя в сайта