www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В СТАРА ЗАГОРА

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Обявена е грипна епидемия в областта, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Стара Загора. Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес с д-р Златина Нанева, директор на РЗИ-Стара Загора, и Татяна Димитрова, началник на РУО. Тримата обсъдиха грипната обстановка в Старозагорска област. От днес, 3 януари, РЗИ обявява грипна епидемия на територията на цялата област.

Регистрираната заболяемост в последните дни се е покачила на 370.59 на 10 000 души. Стойностите, при които се обявява епидемия, са 330 на 10 000, съобщи "Фокус".

До 9 януари ще бъде увеличена грипната ваканция на учениците от областта. Преустановяват се свиждането в болниците, женските и детските консултации. Училищата ще подават ежедневно данни за заболяемостта на РУО. При увеличаване на болните ученици над 30% от броя на всички ученици в училището, то може да излезе в грипна ваканция. От РЗИ препоръчват ограничаване на социалните контакти до отшумяване на епидемията. Болните с висока температура и симптоми на грип да не преминават към самолечение, а да търсят незабавно лекарска помощ. В заведенията за доболнична помощ се препоръчва откриването на грипни кабинети, там, където това е възможно.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 184 посетителя в сайта