www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЛЯТО 2018

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

Времето през юли

Максималните при всички положения ще достигнат 35 градуса. Има вероятност да са и над 35 градуса Засега дългосрочната прогноза не дава дълги периоди на големи горещини, каквито бяха през 2012 г., когато България буквално беше изпепелена от продължителна и невероятна жега,  казва проф. Георги Рачев от Софийския университет пред 24chasa.bg.

Какво време да очакваме за август?

Същото важи и за август. Валежите ще са около и малко под нормалното и през юли, и през август. Температурите през август ще са почти еднакви с юлските или с половин и 1 градус по-ниски - между 23 и 25. Септември ще е слънчев и топъл Всъщност според едната прогноза, която е над 70% вероятна, показва, че юли ще е с нормални температури. Около 20% е прогнозата юли да бъде малко по-топъл с около половин до 1 градуса. 10% е вероятността юли да бъде малко по-студен.

Американската агенция за изследване на океаните и атмосферата NOAA дава предимство то на това, че юли и август на Балканския полуостров и в България ще са с температури под нормата с около половин градус. Предстои да видим коя прогноза ще се сбъдне, но при всички положения юли и август ще са с близки до нормалните температури, казва проф. Георги Рачев от Софийския университет.

Юни беше топъл и влажен. Средните юнски температури тази година са с около 1 до 2 градуса по-високи от нормалните, а валежите почти навсякъде в България ще минат месечната норма. На места дори ще достигнат и 2 пъти нормата на валежи, допълни климатологът. Времето според специалиста е идеално за селското стопанство. Имаше и градушки, но те са с локален характер и пораженията са в рамките на няколкостотин декара, затова и загубите не са съществени.


 

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1868 посетителя в сайта