www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Сезин Акбашоуларъ: Харесвам отрицателните образи, изучавам психиката им

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

Чувствате ли се обречена да се превъплъщавате в отрицателни образи?

Не бих казала. Джахиде попада в много интригуващи ситуации и е предизвикателство да проникна в нейната психология. Според мен, когато една героиня като нея е по-слаба, притежава повече женственост. Отегчително е да пресъздаваш на екран само безупречни и идеални характери. Харесвам слабостите в човешката природа, особено слабостите на патологичното мислене. Тези сюжети като че ли са по-истински и със сигурност са по-атрактивни за актьора.


Как успявате да преодолеете риска да превърнете Джахиде в клише, в злата героиня от детските приказки"?

Като се опитвам да не я наблюдавам отвън, а да погледна през нейните очи случващото се. Тя допуска грешки, но според нея има оправдание за постъпките й. Има поставена цел и се опитва да я постигне, независимо от средствата, към които прибягва. Тя е убедена, че трябва да роди дете, за да запази статута си и да остане във фамилията Корлуда. Всъщност много жени попадат в подобна ситуация когато успешният брак и комфортното съществуване се превърнат в постигната мечта, за да я запазят и утвърдят в семейството си са длъжни да осигурят наследник.

Джахиде не може да роди и затова търси други пътища да се "докаже" пред близките на съпруга си.

Изглежда, че слабостите на героинята ви интригуват като актриса?

От дете съм привлечена от "тъмна та страна" на човешката природа. Любопитно ми е да я изследвам и това е една от причините да избера актьорската професия. Ролята на Джахиде е предизвикателство за мен, защото напомня за персонажи от световната драматургия като Шекспировата лейди Макбет, Маги от "Котка върху горещ ламаринен покрив" на Тенеси Уилямс или пък Сю Елън от телевизионната сага Далас".

Източник: "ТвСага"

 

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 199 посетителя в сайта