www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Как да привлечете късмета през 2019?

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

Защо едни хора живеят щастливо и успяват във всичко, а други все се провалят? Защо едни работят с удоволствие и се издигат, а други остават хванати в капана на работа, която не могат да понасят?

Ако смятате, че късметът е въпрос на случайност и няма нищо общо със собствената ви воля и избор, то време е да промените мнението си. Хората не се раждат късметлии. Всъщност късметът идва при онези, които сами го пораждат с нагласата на ума си и със своите постъпки.

Британският професор по психология Ричард Уайзман е изучавал явлението „късмет“ и е доказал, че можем действително да му повлияем. Д-р Уайзман провежда научно изследване, за да разбере защо някои хора винаги имат късмет.

Вижте съветите на Уайзман, които ще ви помогнат да преминете на страната на късметлиите.


Не се страхувайте да поемате рискове

Може би познавате хора, които постоянно се оплакват, че получават по-малко възможности – в работата и в личния живот. Техният основен проблем е страха им да поемат рискове, а това води до пропускане на възможности.

Затова не чакайте нещата да се случват, а бъдете господари на живота си и не се страхувайте от неизвестното.

Ключът за вратата, през която влиза късметът, е винаги у теб

Слушайте интуицията си

Късметлиите се вслушват в сигналите, които тялото и ума им изпращат и се научават да ги разчитат правилно. Каръците се страхуват да разчитат на интуицията си.

Изчистете ума си от обичайните съмнения и напрежение и опитайте да се сприятелите с вътрешния си глас. Един от начините е да започнете да медитирате.

щастие

Мислете, че сте късметлия

„Късметът е да вярваш, че си късметлия“. Това отношение помага да запазите положителна и оптимистична нагласа, без значение от обстоятелствата.

Може да прозвучи като самозаблуда, но положителната нагласа помага да се справяме с неуспехите и да не се отказваме

Вместо да губите енергия, очаквайки да се случи нещо лошо, използвайте я по по-положителен начин.

Превърнете лошия късмет в добър

Забравили сте си чадъра си у дома в дъждовен ден? Пуснете си романтична музика, радвайте се на природата. Така мислят щастливите хора. Те просто нямат нагласата да виждат проблеми във всекидневните предизвикателства и не се оплакват.


Щастливите хора вярват, че можем да дадем възможност на щастливата случайност да ни се притече на помощ. Ето някои от техниките, които използват:

Променят всекидневните си навици, като често избират различен път, за да стигнат до същото място, търсят нови и нови начини да правят познатите неща.

Запознават се с нови хора в най-различни среди и обстоятелства.

Захващат се с нови задачи.

Всички тези неща дават повече пространство за нови възможности.

 

 

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 143 посетителя в сайта