www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Лекарите се борят за живота на Иван Ласкин

(1 vote, average 1.00 out of 5)

Вече няколко дни състоянието на актьора Иван Ласкин остава тежко

Лекарите във Военномедицинска академия се борят за живота на известния актьор Иван Ласкин. Екранният Васко да Гама е приет в реанимацията на престижната болница в тежко състояние и е поставен в изкуствена кома. Следващите дни ще са решаващи за живота му. Здравословните проблеми на актьора започнаха преди три месеца, когато за първи път постъпи във Втора градска болница. Докторите установиха тежко засягане на черния дроб и увреждане на много други органи.

Специалистите все още не могат да установят и причината за подуването на краката му. Ласкин не можеше да се обслужва сам и да става от леглото. След изписването състоянието му отново се влошило и за кратко той потърсил помощ в "Пирогов", а впоследствие и във ВМА Известно е, че от години Иван злоупотребява с алкохола и дори призна публично зависимостта си, като заяви, че ще се подложи на лечение.

Преди години талантливият артист напусна Военния театър, където дълго време бе звезда, недоволен от репертоара и режисьорската политика. Включи се в постановка по пиесата "Иванов" на Чехов и се отдаде на писане. Дори планираше да издаде в книга разкази и есета.


През есента Ласкин загуби баща си, а смъртта му го хвърлила в тежка депресия, пише в."Галерия". Тогава се опитал да удави мъката в алкохол, което напълно съсипало организма му. През цялото време на тежкото лечение до него е жена му Александра Сърчаджиева, както и близките му приятели. Те постоянно дежурели до болничното му легло, за да му вдъхват кураж. Най-трудно преживява ситуацията Алекс. Талантливата дъщеря на Пепа Николова водеше "ВИП Брадър" през времето, докато Иван лежеше в болницата. Освен това тя има постановки в Сатиричния театър, а и се грижи съвсем сама за дъщеря си София, която е във втори клас. Цялата актьорска гилдия стиска палци Ласкин да се пребори с тежкото заболяване и алкохолната зависимост, която погуби преди години най-добрия му приятел Чочо Попйорданов.

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 142 посетителя в сайта