www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Иван Ласкин изведен от кома?

(2 votes, average 1.00 out of 5)

 

Много приятели и непознати на Иван Ласкин са готови да дарят част от черния си дроб, за да бъде трансплантиран на актьора, които бе приет в тежко състояние във Военномедицинска академия. Ласкин бе поставен в изкуствена кома, защото изпитваше нечовешки болки. Както съобщава „България днес“, актьорът вероятно е изведен от комата, но преди да бъдат предприети каквито и да са мерки, тялото му трябва да се пребори с интоксикацията.

Роднини и приятели на Иван вярват в силния му дух, който ще му помогне. Майката на актьора изрази своята болка с думите „Дръж се моето момче“. Негова голяма подкрепа са братята му и разбира се, съпругата му Александра.

Здравословните проблеми на актьора започнаха преди три месеца, когато за първи път постъпи във Втора градска болница. Докторите установиха тежко засягане на черния дроб и увреждане на много други органи.

Специалистите все още не могат да установят и причината за подуването на краката му. Ласкин не можеше да се обслужва сам и да става от леглото. След изписването състоянието му отново се влошило и за кратко той потърсил помощ в "Пирогов", а впоследствие и във ВМА Известно е, че от години Иван злоупотребява с алкохола и дори призна публично зависимостта си, като заяви, че ще се подложи на лечение.

Преди години талантливият артист напусна Военния театър, където дълго време бе звезда, недоволен от репертоара и режисьорската политика. Включи се в постановка по пиесата "Иванов" на Чехов и се отдаде на писане. Дори планираше да издаде в книга разкази и есета.

През есента Ласкин загуби баща си, а смъртта му го хвърлила в тежка депресия, пише в."Галерия". Тогава се опитал да удави мъката в алкохол, което напълно съсипало организма му. През цялото време на тежкото лечение до него е жена му Александра Сърчаджиева, както и близките му приятели. Те постоянно дежурели до болничното му легло, за да му вдъхват кураж. Най-трудно преживява ситуацията Алекс. Талантливата дъщеря на Пепа Николова водеше "ВИП Брадър" през времето, докато Иван лежеше в болницата. Освен това тя има постановки в Сатиричния театър, а и се грижи съвсем сама за дъщеря си София, която е във втори клас. Цялата актьорска гилдия стиска палци Ласкин да се пребори с тежкото заболяване и алкохолната зависимост, която погуби преди години най-добрия му приятел Чочо Попйорданов.

 

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 167 посетителя в сайта