www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Магнитни бури през месец август 2023, кои групи хора са застрашени

(3 votes, average 1.00 out of 5)

 

 

Магнитните бури през месец август 2023 ще засегнат чувствителните хора, както и хората с хронични заболявания и тези, които в момента изпитват някаква неразположение. Всички те ще усетят силата на проявите на геомагнитни изригвания. Застрашената група ще почувства мигренозни пристъпипроблеми със съняобостряне на психичните състояния и хронични заболяваниязагуба на сила и др.

Магнитни бури през август 2023 г, кои дати са опасни? Ще посочим периодите, когато магнитните бури ще атакуват.

Краят на това лято ще бъде белязан от цели пет геомагнитни бури с различна интензивност.

Какви са характеристиките на магнитните бури през август 2023 и на кои дати да ги очакваме?

2-3 август 2023 г.- незначителна магнитна буря ще донесе неудобство само на пациенти с хипертония и хора със сърдечни проблеми. Някои хора могат да изпитат промени в настроението и повишена умора. Метеоролозите съветват да си направите аптечка за първа помощ, но в този период е малко вероятно сериозни обостряния на болестите. Метеочувствителните хора, както и тези, които страдат от вегетативна дистония, ще бъдат най-податливи на промени в атмосферното налягане. Експертите препоръчват да се избягва активната физическа активност през този период, да бъдете с повишено внимание по време на шофиране на превозни средства, а също и да се намали излагането на открити пространства по време на слънчевата активност, особено през деня. За да се избегнат последствията от тази магнитна буря през август 2023 г., си струва редовно да се проветрява помещенията, и в дома ви да влиза чист въздух.

Трябва да сме внимателни защото в този период, ще има и пълнолуние – 3 август, по това време е възможно да се усетят допълнителни изостряне на нервната система

13-14 август 2023 г. - слаба магнитна буря. Тя няма да окаже значително влияние върху здравето и общото състояние на хората. Само хора, които са особено податливи на промени в геомагнитното поле, ще страдат от мигрена и виене на свят.

21-22 август 2023 г.- Резките промени във времето (прогнозата е за необичайни горещини) в периода от 16 до 20 август 2023 г. ще предизвикат и ще влошат последствията от възможна магнитна буря, която се очаква около 20-22 в последния месец на лятото. Метеорологичната прогноза сочи, че с голяма вероятност последствията от това геомагнитно колебание ще се усетят не само от чувствителните хора, но и от тези, които преди това не са страдали от някакви заболявания. Сред вероятните прояви на тази магнитна буря са тахикардиямигренапромени в настроениетобезсъние (или, напротив, повишена сънливост) и болки в ставите. Всички тези симптоми ще бъдат значително влошени от горещината. Ето защо, в периода на предпоследната магнитна буря през август, експертите съветват да се грижите да приемате много течности, наличието на чантичка за първа помощ, както и да си подсигурите здравословен сън и почивка.

29 август 2023 г. - Последната магнитна буря от лято 2023 г. ще бъде белязана от умерени колебания. В рисковата група попадат чувствителните хора и тези с хронични заболявания, те ще почувстват пълния спектър от прояви на геомагнитни колебания: мигренипроблеми със съняобостряне на психичните заболявания и хронични заболяваниязагуба на сила и др. За да се избегнат сериозни здравословни проблеми, провокирани от тази магнитна буря, експертите препоръчват да се откажете от тежък физически труд. Спортът (особено упражнения с кардио натоварване) също трябва да се отложат за по-благоприятно време.

loading...

 

 

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 189 посетителя в сайта