www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през октомври месец 2020, захлаждане

(1 vote, average 1.00 out of 5)

 

 

прогноза за времето през месец октомври 2020

Какво време да очакваме през месец октомври 2020?

Започва първия есенен месец от 2020 година, който ще се отличава с голяма динамика в температурите. През октомври ни очаква доста студено време, което ще бъде придружено и от силни дъждове. Първата половина на месеца ще има високи за този период от време температури. Но и дъждове няма да липсват. Очакваме постепенно захлаждане към седми осми, когато ще паднат и първите слани.

Температурите през първата десетдневка ще се движат между 19 и 24 градуса. През втората половина обаче динамиката в температурите ще бъде голяма и ще наблюдаваме рязко спадане към 18-ти октомври 2020. След 20-ти октомври очакваме слънчевите дни да са 3-4. Те ще повишат температурите, но не повече с два до три градуса. Любителите на морето да не си правят илюзии, че могат да прекарат една приятна ваканция. Водата по Черноморието вече ще бъде студена. По планините ще има дъждове. А към края на месеца по високите върхове се очаква да паднат и първите снегове.

Какъв ще бъде броя на слънчевите дни през месец октомври 2020?

С точност може да заявим че слънчевите дни ще бъдат много по-малко на брой, отколкото през преходния месец септември 2020. Общия брой на Слънчевите дни през месец октомври 2020 ще бъде между 7 и 12 дни, дъждовните дни ще се движат между 12 и 14. В планините броят на слъчевите ще бъде по-различен и ще се движи в границите на 14-16 дни. Интензивни валежи очакваме през втората половина на месец октомври. Средно дневните температури през втората половина на месец октомври ще се движат между 11 и 16 градуса.

Какво количество валежи да очакваме през октомври 2020?

Очакваме количеството валежи да не се отклоняват от установената норма за месец октомври. Те ще се движат между 40 и 70 литра на квадратен метър в ниските полета, но в планинските райони очакваме по високи количества, те ще са в рамките на 100-110 литра на квадратен метър, а на някои места ще достигнат до 120-130 литра на квадратен метър.

Какви минимални температури да очакваме през месец октомври 2020?

Температурите ще се движат от минус 1 до плюс 5 градуса, а максималните ще достигат до 23-25 градуса. Средната температура ще се движи между 16 и 18 градуса.

Очакваме сравнително топло време през първата половина на октомври и рязко захлаждане през втората половина в София Максималната температура ще се движи между 21 и 23 градуса, а минималните стойности между - 1 и 3 градуса.

Какво време да очакваме по Черноморието през месец октомври 2020 година?

По южното Черноморие ще има засилени превалявания от дъждове, придружени със силен вятър от морето, който ще понижи температурите с три-четири градуса. Максималните температури по Южното Черноморие ще достигат до 21 градуса, като в Бургас и Варна ще се движат между 12 и 16 градуса. По северното Черноморие ще има повече валежи и температурите ще бъдат по-ниски с три-четири градуса.


В южна България температурите ще бъдат в интервала 6 и 11 градуса, а максималните ще достигнат до 22-23 градуса. В планинските райони очакваме облачно време с чести превалявания от дъжд а в последното десетдневие на октомври 2020, и от сняг. Минималните температури ще достигат до минус 5 минус 8 градуса по високите върхове на планините. Това е прогнозата за октомври 2020 година.

loading...

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 180 посетителя в сайта