www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през месец декември 2020 - превалявания от сняг

(2 votes, average 3.00 out of 5)

Каква е дългосрочната прогноза за времето през месец декември 2020?

Зимата започва през декември 2020. Очакваме валежи от сняг със задържане на снежната покривка.

За декември знаем, че е истински зимен месец. За месец декември 2020 се очаква да преобладава мъгливо време. Около 25 дни ще са облачни през месец декември 2020. Слънцето ще грее около 65-70 час.

Каква  е астрономическата прогноза за декември 2020?

Знаем за дните през декември, че са най-кратки. На първи декември 2020, денят е дълъг 9 часа и 17 минути. А най-късият ден е 21 декември 2020, когато продължителността е 9 часа и 2 минути. От този ден нататък, денят започва да нарастват.

Каква ще бъде метеорологичната обстановка през декември 2020?

Облачно и мъгливо време ще се задържи през целия месец Слънчевите дни ще бъдат около пет. Очаква се превалявания от дъжд, който ще преминава в сняг, валежите ще продължат около 5 до 9 дни.

Какво ще бъде времето по десетдневки през месец декември 2020?

Средната месечна температура, която очакваме за месец декември 2020 ще бъде около нормата. За северна България и високите полетат ще бъде от минус един до минустри-четири градуса. А по Черноморието и в южните полета средната температура ще се задържи около 4 градуса.Сумата на валежите ще бъдат също около нормата, която за страната е между 35 и 65 литра на квадратен метъра в южните полета 65 и 125 литра на квадратен метър.

Ниските месечни температури ще достигат до минус 15 градуса,а най-високите ще се движат между 7 и 12 градуса.

През първата десетдневка, температурите ще бъдат високи за месеца.Времето ще се задържи облачно,по високите полета на западна България ще превали сняг.В южните полета на страната, както и по Черноморието ще превалява дъжд.

Към 10 декември ще започне да прониква по-студен въздух и температурите и рязко ще се понижат.Атмосферното налягане ще се повиши и ще има значителна облачност, ще превалява сняг.

Второто десетдневие също ще се характеризира със студено време. Ще превалява сняг. През втората половина на десетдневието очакваме леко повишение на температурите,преваляванията от сняг ще спрат.

Третото десетдневие на декември 2020 ще има значително понижение на температурите. Те ще бъдат по-ниски от обичайното.Очакваме преваляване на сняг около 20-ти декември, 24 декември и в края на месец декември 2020.


За Коледа 2020, прогнозата е за превалявания от сняг, които ще са предимно в западната част на страната. През месец декември 2020, очакваме най-високи температури да бъдат между 9 и 14 градуса, а най-ниските температури ще се движат от минус 14 до минус 9 градуса.

loading...

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 195 посетителя в сайта