www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през месец февруари 2021 - по-топло от нормалното

(8 votes, average 3.00 out of 5)

Прогноза за времето през месец февруари 2021

Какво ще бъде времето през месец февруари 2021 година?

Синоптиците не очакват изненади за февруари 2021 година. Месец февруари 2021 година няма да ни изненада с голям студ. Съществува възможност средната месечна температура да се окаже по-висока от нормалната за месец февруари.

Интересувате се какво време да очакваме през месец февруари 2021 година?

В планините ще има удобна снежна покривка, която ще предостави приятни изживявания на скиорите. Ниски температури по високите планини, факт, който предполага измръзвания и заледявания, и затова трябва да бъде нащрек всеки скиор или любител на планината и да има със себе си принадлежности, които биха му помогнали да оцелее при ниски температури.

Какви температури ще са характерни за месец февруари 2021 година?

Ниските полета на Южна България няма да има много голяма снежна покривка. Западните полета, обаче ще има дълготрайна снежна покривка и там температурите ще са по-ниски. Същото се отнася и за североизточната част на страната.

Средните месечни температури за високите полета на страната и за северна България ще се движат от минус 5 градуса до 2-3 градуса, а в южна България и по Черноморието, температурите ще се движат от минус 1 до плюс 6 градуса.

В планините температурите ще са между минус 10 и минус 5 градуса.

През февруари 2021 година се очаква средните температури за месеца да са по-високи от нормалните.

Ниските температури през месеца ще бъдат между минус 12 и минус 14 градуса, а когато времето е тихо и ясно, могат да паднат и до минус 17 градуса, тези температури очакваме през второто десетдневие на февруари 2021. Най-високи температури през месец февруари 2021 година очакваме да бъдат между 10 и 14 градуса. Тези температури ще са характерни през третото десетдневие на февруари 2021.

Очакваме динамика в атмосферата и чести смени на времето с валежи от дъжд и сняг като трайни снежни покривки не се очакват. Динамиката в атмосферата ще се засили особено в края на месец февруари 2021 година.

Какви валежи да очакваме през месец февруари 2021 година? В началото на първата десетдневка ще се установи топло време и температурите ще са по-високи от обичайните, очакваме променлива облачност на места с превалявания предимно от дъжд като дъжда ще преминава в сняг по високите полета на западна България. Повече валежи очакваме през втората половина на февруари като тогава очакваме и понижение на дневните температури. През втората десетдневие между 20-ти и 16 февруари, очакваме по-студено време тогава и температурите ще са по-близки до характерните за месец февруари. Очакваме превалявания от сняг, по-значителни в Западните полета на страната като снеговете ще спират около 16 и 18 февруари, тогава ще има и по-ниски минимални температури, които могат да стигнат до минус 10, минус 12 градуса.


През третото десетдневие на февруари 2021 година очакваме затопляне на времето и превалявания от дъжд, който по високите полета ще преминава в сняг, не очакваме задържане на трайна снежна покривка. В края на февруари ще има затопляне на времето, вече ще усетим и първия полъх на Пролетта.

loading...

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 129 посетителя в сайта