www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през месец март 2021 - затопляне

(6 votes, average 2.83 out of 5)

прогноза за времето през месец март 2021

Каква е метеорологичната обстановка през месец март 2021?

Трябва да отбележим, че през месец март, времето е твърде динамично и променливо. Известно ни е, че месец март е непредвидим и можем спокойно да кажем, че той е най-трудно подаващия се месец на дългосрочна метеорологична прогноза.

Какво ще бъде времето през месец март 2021?

Месец март 2021 година ще се характеризира със студени зимни температури, разбира се, не изключваме и температури, които ще достигат 22-23 градуса. Тази година очакваме месец март да бъде по-топъл от обичайното. Началото на месец март 2021 година, времето ще бъде хладно. Очакваме превалявания на дъжд във високите полета на западна България, той ще преминава в сняг. не очакваме да има трайна снежна покривка Ще има усилване на вятъра в северозападната част на страната и в Дунавската равнина.

Какво време да очакваме през първата половина на месец март 2021 година?

Сутрешните температури през първата половина на месец март 2021 ще достигат на някои места до минус 2 градуса, но след четвърти-пети март, температурите ще тръгнат бавно нагоре и ще са в интервала 1-10 градуса. Това повишение на температурите ще повлияе на снежната покривка в планините. Тя ще започне да се топи и карането на ски ще бъде затруднено на някои места.

Каква снежна покривка ще има през месец март 2021 година?

По-високите полета снежната покривка ще се задържи добра до края на месеца, и до началото на месец април.

Какво време да очакваме през втората половина на месец март 2021?

Ако през първата десетдневка на месеца очакваме по-зимни температури, през втората половина на месеца със сигурност ще усетим полъха на пролетта. През месец март 2021 настъпва пролетта и ще сменим зимното с лятното часово време.

През втората половина на месец март 2021 година, нощните температури напомнят за зимата, но през деня температурите ще започнат бавно да се повишават и около 20 - 23 март очакваме дневните температури да са в интервала между 19 - 23 градуса. Независимо, че през нощите може да има ниски температури, слънцето през деня ще напомня, че зимата вече си отива. Очакваме леко захлаждане около 25 и 28 март. То ще е незначително и след това температурите отново ще тръгнат нагоре.


Най-ниските температури, който очакваме през месец март 2021, ще са между -4 и -6 градуса, а най-високите около 23-25 градуса.

Да си честитим настъпването на месеца, който носи пролетта!

loading...

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1842 посетителя в сайта