www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през месец юни 2021 година - неустойчиво време

(6 votes, average 1.00 out of 5)

Какви ще бъдат температурите през месец юни 2021 година?

Между 10 и 15 градуса ще бъдат най-ниските температури, а най-високите ще се движат между 31 и 34 градуса.

През месец юни 2021 година не очакваме температурите да са по-различни от средните за този период на годината. Средните температури за страната ще се движат между 18 и 23 градуса, като по-високи очакваме по поречието на река Струма. За тези области температурите да бъдат около 24 градуса.

Каква ще бъде средната месечна сума на валежите за месец юни 2021?

Количеството на валежите в нашата страна през месец юни 2021 година ще се движат между 65 и 95 литри на квадратен метър, в планинските райони ще бъдат от 90 до 120 литра на квадратен метър.

През този период на годината, очакваме неустойчиво време, ще има превалявания от дъжд, придружени със силни гръмотевици, а на места и с градушки.

Какво ще бъде времето по десетдневки за месец юни 2021 година?

През първото десетдневие очакваме чести превалявания, особено изразени, те ще бъдат в следобедните часове. Период без валежи очакваме в дните около втори - четвърти юни.

Независимо от честите превалявания, очакваме рязко повишение на температурите, като на места те ще достигат до 30 градуса. Към края на десетдневката, обаче ще има захлаждане.

Второто десетдневие ще се характеризира с по-малко валежи. Ще преобладава сухо време. Очакваме превалявания около 12 и 14 юни, те ще понижат температурите. И в края на второто десетдневие очакваме да продължат следобедните дъждове.

Времето през третото десетдневие на юни 2021 година ще се задържи относително стабилно. Не очаквам резки промени в температурите, които ще продължат да се покачват, като средните за страната ще бъдат между 27 и 31 градуса.

 

loading...

 

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 475 посетителя в сайта