www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през месец февруари 2022 година - студено

(9 votes, average 2.78 out of 5)

прогноза за времето през месец февруари 2022 година

Какво време ни очаква през месец февруари 2022 година?

Студът, който започна през януари 2022 година, ще продължи и през февруари 2022 година. В началото на месеца очакваме обилни снеговалежи, особено в североизточната част на страната. Скиорите ще бъдат доволни защото снежната покривка в планините ще им предостави приятни мигове за спортуване. Очакваме ниски температури и те трябва да внимават, за да не се изложат на прекалени рискове от измръзвания. Очакваме заледявания и всеки скиор трябва да знае, че със себе си трябва да носи добра екипировка, зареден мобилен телефон и резервна батерия.

Какви температури да очакваме за месец февруари 2022 година?

В Южна България ще има по-слаби превалявания от сняг и по-нетрайна снежна покривка за разлика от западните полета, където ще има дълготрайна снежна покривка и температурите ще бъдат доста ниски. Доста ниски ще бъдат температурите и за североизточната част на страната.

Какви средномесечни температури да очакваме за страната през месец февруари 2022 година?

Температурите за по-високите полета на страната и за северната част ще се движат от минус 10 до плюс 1-2 градуса, а за южната част и по черноморието ще има температури от минус 3 до плюс 4 градуса. В планинските райони температурите ще се движат от минус 12 до минус 4 градуса, очакваме доста ниски температури през месец февруари 2022 година. Най-ниските температури за месец февруари 2022 година ще се движат от минус 14 градуса, а в дните с ясно време, ще стигат до минус 18 градуса. Тези температури ще се наблюдават през второто десетдневие на месец февруари 2022 година.

Какви ще бъдат най-високите температури през месец февруари 2022 година?

Най-високите температури ще бъдат между 6 и 12 градуса и ще може да ги наблюдаваме едва през последните дни на месец февруари 2022 година. Ще се наблюдава и динамика в атмосферните процеси. Нещо, което е характерно за месец февруари 2022 година, това е динамиката в атмосферните процеси. Особено динамични процеси ще се засилят в края на месец февруари 2022 година.

Каква ще бъде валежната обстановка през месец февруари 2022 година?

В началото на месеца очакваме студено време като на места температурите ще стигат до минус 15 градуса. Валежите ще продължат и през Второто десетдневие на месец февруари 2022 година. Доста студено време очакваме между 18-и 22 февруари. Значителни превалявания от сняг ще има в западните полета. Преваляванията от сняг ще спират около 23-ри февруари, а минималните температури ще достигат от минус 8 до минус 11 градуса.

В края на месеца очакваме и повишение на температурите и валежи от дъжд. Валежите от дъжд в западните части на страната ще преминават в сняг. Но не очакваме големи снежни покривки. Като цяло през февруари очакваме студено време и валежи над нормата.

loading...
 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 406 посетителя в сайта