www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Магнитни бури през месец октомври 2021 година - сериозна геомагнитна активност

(2 votes, average 3.00 out of 5)

 

Магнитни бури през октомври 2021

На кои дати са магнитните бури през октомври 2021?

Магнитните бури през месец октомври 2021 ще бъдат на следните дати: 8, 15, 16, 19, 20, 29, 30.

Магнитните бури се случват земята след слънчеви изригвания. Изразът "магнитни бури" навлезе в живота ни, независимо дали това ни харесва или не. Започнахме да следим с внимание има ли изригвания на слънцето. Така започнахме да адаптираме нашия живот и да избягваме сериозната активност в дните, когато има магнитни бури.

Кога да очакваме магнитни бури през месец октомври 2021 година?

Прогнозата сочат, че са възможни магнитни бури на 8,16 и, 15- 20, и 29 - 30 октомври. Слънцето ще изпусне в атмосферата сериозни енергийни емисии. Особено внимателни трябва да бъдем в дните от 15-ти до 20-ти октомври. Голям интензитет на магнитни изригвания ще има на 19-ти октомври. А в дните 8, 11 и 29, и 30 октомври, магнитните бури ще бъдат със среден интензитет. Най-силно въздействие на магнитните бури се очаква да настъпва сутринта - в посочените дати.

Какви симптоми може да очакваме в следствие на магнитните бури през октомври 2021 година?

 

По правило симптомите са идентични при всички хора: необичайна умора, главоболие, отпадналост. А при хората с хронични заболявания симптомите могат да се засилят. Това важи особено за хората, страдащи от бронхиална астма - при тях се затруднява дишането. Пациентите с хипертония често повишават кръвното налягане именно в дните с магнитни бури.

А какво да очакват хората, които са здрави?

 

При тях се увеличава раздразнителността, засилва се безпричинната тревожност, появява се депресия или пристъпи на агресия. Отрицателното въздействие на магнитните бури може да засегне от 50 до 70% от населението.

Чувствителните хора трябва да обърнат особено внимание на магнитните бури през месец октомври 2021 година, защото това е един преходен месец, с динамични прояви в атмосферните влияния, които могат да доведат до допълнително усложнение. Те трябва да вземат предпазни мерки.


В какво се изразяват предпазните мерки?

Не трябва да се натоварват излишно с работа, както и да отложат решаването на проблемите си след датите, посочени като вероятни за появата на магнитни бури. Хронично болните трябва да вземат своите лекарства редовно, а хората с лабилна психика - да правят повече разходки. И да се стремят да не влизат в конфликт  с околните, за да не се засилват симптомите на магнитните бури през октомври 2021 година.

Прогноза за времето през месец ноември 2021

Магнитни бури в момента


loading...

 

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 211 посетителя в сайта