www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Коя е Асена Сербезова?

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Биография на проф. Асена Сербезова

Асена Сербезова е  министър на здравеопазването от квотата на "Продължаваме Промяната".

Проф. Асена Сербезова е родена на 30 март 1973 г. През 1996 г. завършва "Фармация" в Медицинския университет в София. Магистър е по здравен мениджмънт и обществено здраве от Медицинския университет в София и по здравна политика и фармакоикономика от Университета по мениджмънт в Барселона, Испания. Има специализации по "Организация и икономика на аптечната и дистрибуторската практика", както и "Организация и икономика на фармацевтичното производство".

През 2013 - 2014 г. е член на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти. От юли 2014 до август 2018 г. е изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата.

В продължение на десет години - от 2008 г. до 2018 г., е преподавател по фармакоикономика, управление на качеството във фармацевтичната индустрия, социална фармация и медицински изделия във Фармацевтичния факултет на Медицинския университет в София. От 2018 г. преподава във Факултета по обществено здраве към Медицинския университет.


От 2007 до 2010 г. е председател на Комисията по качество на Българския фармацевтичен съюз и зам.-председател на Управителния съвет на организацията от 2010 г. до 2013 г. На 9 февруари 2020 г. Асена Сербезова е избрана за председател на Българския фармацевтичен съюз с мандат до 2023 г.


Асена Сербезова е член на Управителния борд на Европейската агенция по лекарствата, както и на Комитета за оценка на лекарствените продукти за употреба в хуманната медицина към Европейската агенция по лекарствата. Тя е автор и съавтор на над 100 научни публикации, учебници и монографии в областта на добрите фармацевтични практики, управление на качеството, фармакоикономика, лекарствена употреба и др./БТА

loading...

 

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 246 посетителя в сайта