www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през месец март 2022 - дъжд, сняг и слънце

(0 votes, average 0 out of 5)

Прогноза за времето през месец март 2022

Каква е прогноза за времето през месец март 2022 година?

Месец март е все още зимен месец, но ще напомня и за приближаващата пролет. Март 2022  ще се характеризира със зимни температури: от минус 5 градуса в сутрешните часове, а дневните температури ще достигат до 21- 24 градуса. Очакваме хладен месец с валежи.

Началото на месец март 2022-ра година ще бъде по-хладно от обичайното. Ще вали дъжд по високите полета на Западна България, който ще преминава в сняг  и ще образува снежна покривка,  но тя няма да бъде трайна. Ще се наблюдава засилване на вятъра в северозападната част и в Дунавската равнина.

Какво ще бъде времето през първата половина на месец март 2022 година?

През първата половина на месец март 2022 година температурите сутрин ще достигат от -2 до -5 градуса, но след пети-шести март, температурите ще започнат да се повишават и ще се движат в интервала 2 - 8 градуса. Тези температури ще топят снеговете и в планините. Това ще затрудни скиорите.

Каква ще бъде снежната покривка през месец март 2022 година?

Високите полета на страната ще задържат снежна покривка, която ще бъде удобна за скиорите до месец април.

Какво време ще очакваме през втората половина на месец март 2022  година?

Ако през  първите дни на месеца ще се срещнем с по-студен въздух, втората половина ще се характеризира с по-топло време. През март 2022 година настъпва пролетта и тогава сменяме зимното с лятното часово време.


Втората половина на месец март 2022 година, нощните температури ще останат все още много ниски  от - 4 до - 6 градуса, през деня обаче те ще бъдат доста по-високи и  около 21-24 март очакваме температурите да се движат в интервала между 20-25 градуса. През нощта зимата ще напомня за себе си, но през деня вече ще усещаме полъха на пролетта. Очакваме да има захлаждане около 24-27 март, но то няма да бъде сериозно и след тези дати температурите ще се повишават.

През месец март 2022-ра година очакваме най-ниските температури за месеца да бъдат -5 -7 градуса, а най-високите ще достигат до 24-27 градуса.

 

Пролетта идва през месец март 2022!

loading...

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 166 посетителя в сайта