www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през месец април 2023 година - променливо с валежи

Новини - Събитие

(1 vote, average 1.00 out of 5)

Прогноза за времето през април 2022 година

Какво ще бъде времето през април 2023 година?

Времето ще бъде променливо с чести валежи.

в края на месец март започна затопляне което ще продължи и в началото на април. Около четвърти пети април очакваме превалявания като те ще бъдат обилни в планинските райони. По високите части на планините се очаква сняг.

Какви ще бъдат температурите в равнинните полета през месец април 2023 година?

В равнините температурите ще бъдат между 12 и 14 градуса, а по Черноморието температурите ще се движат между 8 и 11 градуса. В планинските райони средните температури ще бъдат около 7 градуса.

Какви валежи се очакват през месец април 2023 година?

Очакваме значителни валежи през месец април, като те ще достигат до 80 литра на квадратен метър в равнините, а по планинските места- 110-120 литра на квадратен метър

Атмосферните  процеси през месец април са изключително динамични. Това е и причината, която променя метеорологичната обстановка за часове. Завалява, а след това много бързо огрява слънце.

Какво време да очакваме през първото десетдневие на месец април 2023 година?

Първата десетдневка ще се характеризира с повишение на температурите и те ще се движат около 10-15 градуса. Ще има и слънчеви дни, и дни с превалявания.

Какво ще бъде времето през втората и третата  деседневка на месец април 2023 година?

Втората десетдневка на месец април 2023 година ще се характеризира с дъждовно време. Очакваме и слани към 10-12 април. Ще има изясняване в сутрешните часове и в планинските райони, а и по високите полета на Западна България, се очакват слани.


В края на месеца  ще има понижение на температурите с 3-4 градуса в сутрешните часове, тъй като ще има изясняване на времето и ще бъде студено, а в следобедните часове температурите ще се повишават. Към 25 и 27 април се очакват сериозни валежи.

Минималните температури за месец април 2023-а ще се движат от минус 1 до 4 градуса. Максималните температури ще достигнат до 24- 25 градуса.

loading...


Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 375 посетителя в сайта