www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за месец май 2022 година - слънце и краткотрайни превалявания от дъжд

(0 votes, average 0 out of 5)

Прогноза за времето през месец май 2022 година

През май 2022 година: какви температури да очакваме в началото на месеца?

Очакванията са ни за температури в рамките на 15-18 градуса през първото десетдневие на месеца. Първите дни на месец май 2022 година очакваме дъждове. Времето ще бъде променливо с разкъсана облачност, а на места в Югозападна и Североизточна България ще има силни ветрове. Към края на първото десетдневие, температурите ще започнат да се повишават и ще стигат до стойности 20-23 градуса. Около Гергьовден очакваме слънчево време с приятни пролетни температури, в рамките на 22-24 градуса. Времето ще бъде приятно за излети.

Какви температури да очакваме през второто десетдневие на месец май 2022 година?

Времето ще бъде топло и температурите ще се  повишат до 26-27 градуса, причината за това ще са силните южни ветрове, които ще покачват скалата на термометъра. Туристите по Черноморието ще бъдат доволни и ще могат да осъществят първите плажове, както по Южното ни Черноморие, така и по Северното ни Черноморие.

Какви температури да очакваме през третата половина на месец май 2022 година?


Повишаването на температурите, което се наблюдаваше през второто десетдневие на месеца, ще се забави и ще започнат превалявания от дъжд. Но това ще бъде само краткотрайно. В края на месеца температурите ще достигнат до 27-29 градуса. Най-високи температури през месеца ще са между 27 и 32 градуса, а най-ниските сутрешни температури ще се движат между 4 и 10 градуса.


Чудесно време за туризъм през месец май 2022

 

Туристите, които се ограничаваха от летуване, заради пандемията през 2020 и 2021 година, през май 2022 година спокойно могат да планират едно летуване на българското черноморие след втората половина на месец май. Температурите ще са много приятни за първите плажове. Атмосферните условия ще предразполагат за едно приятно пребиваване по българското Черноморие. Същото може да кажем и за планинските курорти, които ще омайват със своята свежест и с приятните пролетни температури през месец май 2022 година. Максималните температури за месеца ще бъдат между 27-32 градуса, а минимални температури ще са  между 5 и 11°С.

loading...

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 234 посетителя в сайта