www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през месец ноември 2022 година - мъгливо с превалявания от дъжд, застудяване

(1 vote, average 5.00 out of 5)

прогноза за времето през месец ноември 2022 година

Месечна прогноза за времето през ноември 2022

Какво време очакваме през първата десетдневка на месец ноември 2022 ?

През първата десетдневка на месец ноември 2022 времето ще бъде хладно и дъждовно, температурите ще се движат между 8 и 11 градуса, а към 6 и 8 ноември се очаква застудяване. Застудяването ще продължи, температурите ще се понижават и дневните ще се движат между 3 и 7 градуса. В края на периода ще има леко покачване на дневните температури до 14 градуса.

Какво време да очакваме през втората и третата десетдневка на ноември 2022?

Дъждът ще продължи и през второто, и третото десетдневие, температурите ще се задържат ниски. По високите полета ще има превалявания, сутрешните температури ще се движат от минус 3 до плюс 5 градуса, дневните ще достигат до 8-10 градуса.


Какви среднодневни температури да очакваме за месец ноември 2022 година?

Температурите за месец ноември ще бъдат по-ниски от нормалното за този период на годината. В ниските полета температурите ще се движат от минус 2 до плюс 4 градуса, а по високите полета от минус 4 до плюс 2 градуса. Третото десетдневие на месеца ще бъде доста студено. Очакваме сутрешните температури да бъдат отрицателни. Възможно е по-високите полета на западна България да паднат до минус 7 градуса. Ще има и слънчеви дни, но те ще бъдат малко на брой, не повече от 4-5, повечето от тях ще бъдат през първото десетдневие на месеца. През тези дни температури ще се движат в интервал от 8 до 12 градуса.

Какви минимални температури очакваме за месец ноември 2022?

Възможно е температурите да падат от минус 3 до минус 8 градуса. В планинските райони могат да достигнат до -10 градуса през третото десетдневие.

Астрономически данни за месец ноември 2022

Продължителността на деня през месец ноември 2022 е 10 часа и 20 минути. Такава е средната продължителност на деня за месеца.

Климатична справка за месец ноември 2022

През месец ноември слънцето ще грее между 55 и 90 часа. Очакваме динамични процеси с арктичен въздух, особено през третото десетдневие. През първото десетдневие на месец ноември 2022-ра година очакваме и средиземноморски течения, които ще повишават дневните температури.


Студено време през месец ноември 2022 година

Като обобщение, може да кажем, че времето през ноември 2022 ще бъде дъждовно, но ще има и дни с превалявания от сняг. Дните с валежи от дъжд очакваме да бъдат между 8 и 10. В низините ще паднат около 60-75 литра на квадратен метър, а в равнините количествата ще достигат 75-85 литра на квадратен метър. В планинските области валежите ще достигат до 100-110 литра на квадратен метър. В планините очакваме сняг и образуване на снежна покривка. Тази снежна покривка няма да е подходяща, разбира се, за ски. През месец ноември очакваме образуване на слани и доста ниски температури за този период от годината. Очакваме на определени места дневните температурите да не надвишават 0 градуса, особено през третото деседневие в периода 25-28 октомври.

 

Температурите в морската част на страната ще се задържат около 4-6 градуса.  Като цяло времето през месец ноември ще бъде студено с превалявания от дъжд, а по високите полета и от сняг. Такава е прогнозата за времето през месец ноември 2022 година.

loading...

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 258 посетителя в сайта