www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през януари 2023 година - много студено

(19 votes, average 2.16 out of 5)

Прогноза за времето през месец януари 2023 година

Прогноза за времето през месец януари 2023

Температурите през месец януари 2023 ще бъдат по-ниски от нормата. Но въпреки всичко през месец януари ще има и топли дни, но ще изобилстват ледените. През месеца температурите в Северна България и високите полета ще се движи между минус 10 до плюс два градуса. По поречието на река Струма температурите ще бъдат от минус 6 до плюс 4 градуса, а в планините от минус 15 до 0 градуса.

Какви валежи да очакваме през месец януари 2023 година?

Ще вали повече от обичайното. В равнинните полета валежите ще са около 90 литра на квадратен метър, а в планините ще варират между 150 и 160 литра на кв.м. Снежната покривка ще бъде прекрасна за любителите на зимните спортове.


Няма да липсват мъгли през месеца. Валежите ще са обичайно много. Ще бъде студено и с повсеместни превалявания от сняг. Ще има слънчеви дни, но те ще бъдат съвсем малко. В началото на месеца ще има ледени дни, и ще е много студено, като температурите ще достигат от минус 14 минус до минус 16 градуса. Най-високите температури се очакват да достигнат до 14-16 градуса, а най-ниските до минус 20 - минус 22 градуса.

А каква е продължителността на деня през месец януари 2023 година?

През месец януари денят започва да се увеличава с 51 минути и ще е 9 часа и 58 минути, в края на месец януари 2023 година. Можем смело да кажем, че месец януари 2023 година ще бъде най-студеният месец за 2023 година. Очакваме силни ветрове от североизток и Северозапад. Те ще предизвикат снеговалежи и много  трайна снежна покривка, а в полетата  на  Североизточна България ще има и навявания.


Каква прогноза да очакваме за времето през месец януари 2023 година?

Очакванията са за температури по-ниски от нормалното. А валежите ще са повече от нормата.

Ще има ли слънчеви дни през 2023 година януари месец?

Мъгливите и облачните дни през януари 2023-та ще преобладават. Слънчевите дни ще бъдат между 4 и 5 на брой. Облачното време ще присъства в 15-18 дни, валежните дни ще са около осем.

Нека разгледаме времето през първата десетдневка на месец януари 2023 година.

В първата десетдневка на януари 2023 година ще  преобладава студено време. То ще се характеризира с дъждовни и снеговити дни. Снежната покривка ще се задържа между пет и седем дни по високите части на западна България.

Какво време ще бъде през втората десетдневка на месец януари 2023 година?

Очаква ни много студено време. Ще вали сняг. Снежната покривка ще се задържи трайно. Очакваните температури през втората десетдневка на януари 2023 ще се характеризират в диапазона между минус 8 и минус 15 градуса.

Времето през третата десетдневка на месец януари 2023 година ще бъде студено, но има една обнадеждаваща новина. След като температурите през третото десетдневие достигнат до минус 15 градуса, около 22 януари, те ще започнат леко да се покачат. Но валежите ще продължат. Те ще бъдат над нормата за месец януари.


Най-високите температури през месец януари 2023 година ще са между 9 и 12, а най-ниските между минус 11 и минус 20 градуса. През януари 2023 очакваме да има най-много валежи

Очакваме в края на месеца температурите да се понижат до минус 22 градуса. Прогнозираме силни валежи от сняг, придружени с големи навявания и преспи. Такова време ще преобладава в североизточните райони на страната. Прогнозата ни е за един много студен и много снежен месец януари 2023 година.

loading...

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 121 посетителя в сайта