www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през месец февруари 2023 година - дъжд, сняг и високи температури

(6 votes, average 3.17 out of 5)

Прогноза за времето през месец февруари 2023

Какво време да очакваме през месец февруари 2023 година?

Месец февруари 2023 година ще бъде с температури нормални за този период от годината. Има голяма възможност на някои места в страната температурите да бъдат по-високи от нормата за месец февруари.

Каква метеорологична обстановка да очакваме през месец февруари 2023 година?

Скиорите трябва да бъдат спокойни, защото в планините снежната покривка ще бъде удобна за ски спорт. Но не трябва да забравят, че по това време на годината има сериозни опасности от измръзвания и заледявания, затова да носят със себе си и принадлежности, които да им помагат за оцеляване през този период на годината.


Какви температури да очакваме през месец февруари 2023 година?

В Южна България и ниските полета няма да се натрупва голяма снежна покривка. Същото, обаче няма да се отнася за западните полета на България. Там ще има дълготрайна снежна покривка и температурите ще бъдат доста ниски. В североизточната част на страната също ще има снежна покривка и то дълготрайна с ниски температури до минус 10 минус-минус 14 градуса. Средните температури за месец февруари 2023 година за високите полета на България и за северните части на страната ще бъдат между минус седем до плюс 3-4 градуса, а в южната част на страната и по Черноморието, температурите ще се движат между минус три до плюс пет градуса.

В планините температурите ще са между минус 14 - до минус 7.

За месец февруари 2023 година очакваме средните месечни температури да са по-високи от нормата. Най-ниските температури за месеца очакваме да бъдат между минус 12 до минус 15 градуса, а при ясно и тихо време те могат да паднат до минус 18 градуса. Подобни температури очакваме за второто десетдневие на месеца.


Какви ще бъдат най-високите температури за месец февруари 2023 година?

На някои места в страната и по-точно в южната част на страната, температурите ще достигат до 8-12 градуса. В някои области очакваме да достигнат до 16 градуса. Такива температури се   прогнозират  през третото десетдневие на месец февруари 2023 година.

Знаем,че месец февруари се характеризира с динамични процеси в атмосферата и чести промени на времето: от валежи в сняг, които бързо преминават в дъжд и обратното. Трайни снежни покривки не очакваме да има. Динамиката в атмосферата ще се засили много в последната десетдневка на месец февруари 2023 година.

Какви ще бъдат валежите през месец февруари 2023 година?

През първото десетдневие очакваме топло време и дъжд. Температурите  ще се задържат необичайно високи за този период от годината, а по високите полета на страната,  дъждът ще преминава в сняг. Повече валежи ще се наблюдават през втората половина на февруари, тогава ще има и понижение на дневните температури, а между 18 и 24 февруари очакваме много студено време и тогава температурите ще се доближат до обичайните за месец февруари. Силни снегове очакваме във високите полета на западна България, а към края на десетдневието температурите ще паднат още: очакваме да стигнат до минус 8 - минус 10 градуса.

През третата десетдневка на месец февруари 2023 година започва затопляне. През този период очакваме превалявания от дъжд като по-високите полета на страната, той ще преминава в сняг, но този сняг няма да направи големи снежни покривки. В края на февруари ще настъпи още по-голямо затопляне на времето и ще се почувства първия полъх на пролетта.

loading...

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 249 посетителя в сайта