www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през месец март 2023 година: дъждовно с ниски температури

Новини - Събитие

(1 vote, average 1.00 out of 5)

прогноза за времето през месец март 2023

Какъв месец е месец март 2023 година в метеорологично отношение?

Месец март 2023 е месец граница между два сезона. През месец март 2023 ще отбележим едно променливо и неустойчиво време, характерно за този период на годината. За месец март може да говорим, че е непредвидим и много трудно прогнозируем от всички месеци на годината, що се отнася до метеорологичната прогноза. През годините сме наблюдавали, че през месец март се случват доста студени дни, както и високи температури, които достигат до 26-28 градуса.

Какви температури очакваме за месец март 2023?

Очакванията ни за месец март 2023 година е за по-ниски температури от нормалното за този период на годината. Месец март 2023 година ще започне с топло време, но към 5 и 6 март ще се наблюдава смущение в атмосферата. Ще бъде облачно, ще превалява дъжд, а по високите полета на Западна България, и сняг. Вятърът ще бъде бурен, като най-силно изразен ще бъде в дунавската равнина. Ветровете ще донесат студено време и ще наблюдаваме температури в рамките на пет-шест градуса максимални, а минималните в сутрешните часове ще достига до минус 3 - минус 6 градуса.

Ще има ли затопляне през месец март 2023?

Постепенно през втората десетдневка на месец март 2023 година ще наблюдаваме промяна посоката на вятъра, който ще бъде югозападен и ще донесе известно затопляне.

През третото десетдневие на март 2023 температурите ще започнат да се повишават, но ще останат все пак ниски за този период на годината: от 0 до 8 градуса. Минималните ще се движат между минус един и минус три градуса. В планините ще вали сняг и ще образува приятна снежна покривка, от която скиорите ще бъдат доволни. Очакваме снежната покривка по някои високи полета да се задържи до началото на април 2023 година.


Кога ще бъдат студените дни през март 2023?

През първата половина на месец март 2023 година зимният характер на месеца ще проличи по ниските температури, през втората половина ще има леко покачване на температурите с два до четири градуса, но ще остане студено за този период на годината.

 

През втората половина на месец март 2023 година нощните температури ще останат много ниски, но въпреки всичко, пролетта ще напомни за себе си и дърветата ще започнат да се разлистват, земята се събужда от зимния си сън. Нощните температури ще са ниски, а през деня ще бъде слънчево и ще се чувства пролетен полъх. Очакваме месец март 2023 година да се характеризира с динамични процеси в атмосферата. Студът бързо ще се заменя с приятни температури, които ще напомнят, че пролетта идва.

loading...


Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 286 посетителя в сайта